terug

Keuzestage Kinderorthopedie

Kinderorthopedie keuzestage in het kinderorthopedisch centrum amsterdam (KOCA)

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

De opleiding (kinder) orthopedie kenmerkt zich door het grote patiënten aanbod en het grote aantal ingrepen dat de aios kan verrichten gedurende zijn opleiding. De aios wordt gemotiveerd om volgens evidence based richtlijnen te werken. Ook zal in deze 6 maanden aandacht zijn voor de EPA ( Entrustable Professional Activities) kinderorthopedie advanced. Afhankelijk van de ervaring wordt zelfstandig poli toebedeeld.

Tevens moet er een bijdrage aan lopend onderzoek te worden verricht uitmondend in een artikel in een Pubmed genoteerd tijdschrift.

Er bestaat de gelegenheid deel te nemen aan de EPOS en de bezoeken aan de WKO (werkgroep kinder orthopaedie)vergaderingen almede de KOCA vergaderingen en bijeenkomsten.

Het rooster beslaat minimaal: poli 4-6 dagdelen, ok 2 dagdelen, onderzoek 1 dagdeel. Deze stageduur zal voor 6 maanden zijn.

Zie lokaal opleidingsplan ORT OLVG 2012 voor de AIOS onderdelen

Zie lokaal opleidingsplan AMC.

Kwaliteit

De staf neemt deel aan D-RECT als wel SetQ evaluatie. De aios neemt deel aan het ontwikkelen en up-to-date houden van evidence based protocollen waardoor de therapie keuze altijd gestoeld is op de laatste evidence.

KOCA

Het KOCA is een overkoepelend samenwerkingsverband van 8 orthopeden met als (deel) aandachts gebied kinderorthopaedie tussen het topklinisch ziekenhuis OLVG en twee Universitaire Medische Centra AMC en VUmc in Amsterdam.

Meer informatie:

- Aantal stafleden afdeling

- Aantal stafleden werkzaam in deelgebied

- Aantal AIOS op afdeling

- Aantal ANIOS op afdeling

OLVG 14 fte, AMC 7fte VUMC 4 fte

8 totaal


OLVG 8: , AMC: 9, VUmc : 2

OLVG 4: AMC 0

Show-and-tell

De afwisseling tussen academie en topklinisch perifeer ziekenhuis maakt deze stage uniek, scoliose operaties, idiopatisch, congenitaal en neuromusculair. HME: resectie van osteochondromen. DDH gesloten en open repositie, correctieosteotomieen, Single Event Multi Level bij CP, Klompvoet chirurgie etc

Er zijn specifieke poli's zoals HME, Scoliose, MPS spreekuur, Marfan spreekuur, Klompvoet spreekuur, DDH spreekuur, Arthrogryposis poli, gecombineerde spreekuren met kinderrevalidatie arts etc. Er zijn spreekuren waar hoogcomplexe zorg wordt gezien, afgewisseld met algemene kinderorthopedie.

Samenwerkende instellingen
Amsterdam UMC, locatie VUmc
Amsterdam UMC, locatie AMC
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling