terug

Keuzestage Elleboog/schouder

Schouder- en Elleboog chirurgie OLVG - keuzestage

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Het STZ erkende schouder en elleboog expertise centrum in het OLVG kenmerkt zich door het grote patiënten aanbod en het grote aantal verschillende ingrepen dat de aios kan verrichten. Er is een regionale verwijsfunctie met aanbod van zeer diverse pathologie. De etalagestage die 6 maanden duurt heeft o.a. het doel de EPA ( Entrustable Professional Activities) op specialisatie nivo af te ronden.
Naast betrokkenheid bij patiëntenzorg wordt de AIOS ook betrokken bij (lopend) onderzoek, idealiter uitmondend in publicatie in een peer-reviewed artikel (Pubmed genoteerd).

Hoe ga ik leren?

Het rooster beslaat minimaal: poli 4-5 dagdelen, ok 4 dagdelen, onderzoek 1 dagdeel. Deze stageduur zal voor 6 maanden zijn. Alle soorten pathologie worden behandeld met uitzondering van primaire oncologische aandoeningen en operatieve behandelingen bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Kwaliteit

De staf neemt deel aan D-RECT als wel SetQ evaluatie. De aios neemt deel aan het ontwikkelen en up-to-date houden van evidence based protocollen waardoor de (diagnose en) therapie keuze altijd gestoeld is op de laatste evidence.

StZ expertise centrum

Het STZ expertise centrum kenmerkt zich door nauwe samenwerking met andere deelspecialismen zoals radiologie, sportgeneeskunde, reumatologie, neurologie en revalidatie.

Samenwerkende instellingen
Antoni van Leeuwenhoek
Reade, centrum voor Revalidatie en Reumatologie
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling