terug

Keuzestage

Ga aan de slag op de drukste SEH van Nederland

Wat gaat de aios leren?

Als Keuze AIOS ga je aan de slag op de drukste SEH van Nederland. Als enige binnenstadsziekenhuis in Amsterdam ontvangt het OLVG de meeste patienten en de meeste ambulances. Met een vakgroep van 13 SEH artsen leveren we zorg op maat voor alle mogelijke problemen, en alle mogelijke patienten. Het OLVG biedt, als een van de founding fathers van de spoedeisende geneeskunde in Nederland, sinds 2000 de opleiding tot SEH arts aan.

Het OLVG kenmerkt zich door respect en gelijkwaardigheid. Dat is te merken in alle lagen van de organisatie. Op de SEH werk je zij-aan-zij met je superviserend SEH arts. Er is een goede sfeer in het team en een uitstekend opleidingsklimaat.

Alle mogelijke patienten kunnen naar onze SEH komen. van laag-complexe zorg tot zeer complexe zorg, van kinderen tot ouderen, van traumatologie tot cardiologie. Het OLVG heeft bijzondere expertise in de toxicologie. Tijdens je werk kan je gebruik maken van PSA bij volwassenen en kinderen en spoedechografie. De SEH staf bestaat uit 13 SEH artsen waarvan er 9 meer dan 5 jaar ervaring hebben. De SEH is organisatorisch in handen van een SEH arts / unitleider en de opleiding wordt gedragen door een SEH arts opleider.

Acute zorg is een belangrijk speerpunt binnen het OLVG. Er is veel aandacht voor de hele lijn van prehospitaal via de SEH tot aan de ICU.

Tijdens je stage werk je als hoofdbehandelaar op de SEH onder supervisie van een SEH arts. In een gesprek met de opleider worden leerdoelen opgesteld en structureel geevalueerd. Tot de mogelijkheden behoren verdieping in de toxicologie, spoedechografie, PSA, opleiden en prehospitale zorg.

Hoe ga ik leren?

Tijdens een kennismakingsgesprek worden de leerdoelen van de AIOS verduidelijkt. Samen wordt gekeken waar eventuele kennis of ervarings- lacunes liggen. Met een studieplan, en een stagerooster in de hand wordt gekeken hoe de exposure aan de nodige patienten zo goed mogelijk geregeld kan worden. Tijdens een tussengesprek wordt gekeken of de voorliggende leerdoelen gehaald zijn, indien nodig kunnen er extra leerdoelen benoemd worden.

Show-and-tell

Het OLVG heeft al sinds het begin van de opleiding stagairs van buiten het OLVG gehad en heeft ruime ervaring opgebouwd in het begeleiden van hen. Indien behoefte bestaat met een van hen van gedachten te wisselen over de inhoud van de stage, kunt u via de opleider met hen in contact komen.

Image
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling