Differentiatiestage Vaatchirurgie Vaatchirurgie

Duur: 
24 maanden

Wat gaat de aios leren?

In OLVG West zijn er 4 geregistreerde vaatchirurgen werkzaam en wordt er een groot aantal vaatchirurgische patiënten gezien op de polikliniek. Zowel het arteriële als het veneuze palet komt hier voldoende aan bod. Tevens zijn de vaatchirurgische ingrepen ruim in aantal en gevarieerd waardoor de differentiant een goed beeld krijgt over de ziektebeelden en operatieve ingrepen in de vaatchirurgie. Door de samenwerking met de afdeling vaatchirurgie van het OLVG is het intercollegiaal overleg uitgebreid (gemeenschappelijke vaatbespreking) wat de leermomenten ten goede komt.

Dhr A. Voorwinde = opleider vaatchirurgie

Daarnaast zijn dhr J. Bosma en mw R.C. van Nieuwenhuizen en dhr J. Ultee geregistreerd vaatchirurg  en verantwoordelijk voor de vaatchirurgie in het OLVG West. Hiernaast is er een officieel samenwerkingsverband (‘vaatcentrum amsterdam’) met de afdeling vaatchirurgie van het OLVG. Samen met het OLVG is er een dienstsysteem georganiseerd waarbij er altijd een vaatchirurg dienst heeft

OLVG

OLVG is een fusie tussen het voormalig Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (nu OLVG Oost) en het St. Lucas Andreas ziekenhuis (nu OLVG West). Het OLVG maakt deel uit van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). De leden van de STZ bieden een goed opleidingsklimaat. Zij zorgen voor de borging en verhoging van de kwaliteit van de opleidingen en van de zorg. Als zodanig fungeren de STZ-ziekenhuizen als Teaching Hospital voor medische opleidingen, voor de opleiding HBO-V Duaal en voor verpleegkundige opleidingen en medische vervolgopleidingen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

OLVG
Oosterpark 9
1091 AC Amsterdam

tel.: 020 599 9111
website: https://www.olvg.nl/opleiding_en_onderzoek/opleidingen