Differentiatiestage Algemene neurologie grote stadsziekenhuis OLVG

Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het OLVG is een grote niet-academische topklinische opleidingskliniek en een typisch ‘grote stadsziekenhuis’ met patiënten die bijzondere aandoeningen hebben. Er is enerzijds veel aanbod aan alcohol- en drugsgerelateerde problemen. De HIV -gerelateerde aandoeningen zijn een speerpunt. Anderzijds zijn er ook relatief veel hoogopgeleide patiënten. Het ziekenhuis heeft een grote Spoedeisende Eerste Hulp, die met ruim 48.000 SEH bezoeken per jaar ooit de grootste van Europa is geweest. Het ziekenhuis heeft een prettige open sfeer gekenmerkt door directe en korte lijnen.

Patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek staan hoog in het vaandel. Er wordt met evidence-based protocollen gewerkt. Het onderwijs is onlangs gemoderniseerd, waarbij arts-assistenten en coassistenten worden uitgedaagd om actief over patiëntgerelateerde problemen te denken en waarbij feedback op een goede manier tussen de opleiders en opgeleiden over en weer gaan, o.a. met de KPB, D-RECT en de SetQ.
Het ziekenhuis is uitstekend per trein, metro en bus bereikbaar.

Deze stage is bij uitstek geschikt voor degenen die met het functioneren van een neuroloog in een groot algemeen stadsziekenhuis willen kennismaken.

Sollicitatie en contact

Dr V.I.H. Kwa, opleider neurologie
Postbus 95500
1090 HM
Tel: 020 599 9111
E-mail: v.i.h.kwa@olvg.nl

OLVG

OLVG is een fusie tussen het voormalig Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (nu OLVG Oost) en het St. Lucas Andreas ziekenhuis (nu OLVG West). Het OLVG maakt deel uit van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). De leden van de STZ bieden een goed opleidingsklimaat. Zij zorgen voor de borging en verhoging van de kwaliteit van de opleidingen en van de zorg. Als zodanig fungeren de STZ-ziekenhuizen als Teaching Hospital voor medische opleidingen, voor de opleiding HBO-V Duaal en voor verpleegkundige opleidingen en medische vervolgopleidingen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

OLVG
Oosterpark 9
1091 AC Amsterdam

tel.: 020 599 9111
website: https://www.olvg.nl/opleiding_en_onderzoek/opleidingen