Differentiatiestage Mammaradiologie Differentiatiestage Mamma radiologie

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

In deze differentiatie raakt u uitgebreid bekend met alle facetten van de Mamma radiologie op locatie Alkmaar van de Noordwest Ziekenhuisgroep (Noordwest). Het is mogelijk om de gehele differentiatie in het Noordwest te lopen of een deel van de differentiatie.

Binnen de vakgroep radiologie en nucleaire geneeskunde van het NWZ werken 19 radiologen, 5 nucleair geneeskundigen en afwisselend fellows op de diverse differentiatie onderdelen. Hierdoor is er een optimale leeromgeving waarbij kennis voortdurend wordt uitgewisseld. De opleiding Radiologie wordt gevolgd op de afdeling radiologie en op de afdeling nucleaire geneeskunde op locatie Alkmaar. In totaal beschikken de afdelingen over diverse moderne  onderzoekstechnieken zoals vijf MRI’s, zeven CT’s (waaronder twee 128 dual source CT’s, twee 16 slice CT’s, een analoog en een digitale PET/CT en een SPECT-CT), een Cyclotron een gammacamera met SPECT, twee Mammografen met Tomosynthese, tien echo apparaten en tot slot een state of the art interventiekamer.

U verricht alle onderzoeken die gerelateerd zijn aan de mammadiagnostiek en neemt deel aan de mammapoli. De mammapoli werkt dagelijks met sneldiagnostiek, waarbij beeldvorming en interventies gecombineerd worden en de PA uitslag dezelfde dag beschikbaar is. Hiernaast worden er stereotactische biopten verricht en draad-lokalisaties. Er is dagelijks een groot MDO. U zult veel ervaring opdoen met een veelvoud aan (tomografische) mammografieën, echogeleide en stereotactische biopsieën, Jodium lokalisaties en beoordelen van dynamische MRI onderzoeken. Een actieve participatie in wetenschappelijk onderzoek en profilering op nationale en internationale congressen wordt gestimuleerd. Artificiële Intelligentie wordt steeds belangrijker in de gezondheidszorg. Binnen het vakgebied van de radiologie zijn er al diverse voorbeelden waarbij algoritmen de radioloog ondersteunen. Het Noordwest loopt landelijk voorop in het (mede-) ontwikkelen van Artificiële Intelligentie.

Speerpunten Noordwest Ziekenhuisgroep Mamma radiologie

  • 1e en 2e lijns diagnostiek
  • Ruim aanbod vanuit de 1e lijn waaronder doorverwijzingen bevolkingsonderzoek en vanuit de 2e lijn met o.a. hoog risico patiënten (gen draagsters)
  • Echogeleide en meer dan 250 stereotactische biopten per jaar met gebruikmaken van de  allernieuwste technieken op dit vlak
  • Groot aantal nieuwe mammacarcinomen
  • Dagelijks een MDO met vertegenwoordiging van alle belendende disciplines

Sollicitatie en contact

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

 Differentiatie opleider: drs. H.L.S. Go, H.L.S.Go@nwz.nl

Opleider: dr. C.F. van Dijke, cf.van.dijke@nwz.nl

Opleidingscoördinator: E. Wartenhorst, o.radiologie@nwz.nl
088-0855239

Secretariaat Radiologie
088-0855514

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd en dat er veel aandacht is voor opleiding en ontwikkeling. Met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo'n 325 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. Noordwest richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord, een gebied met ruim 600.000 inwoners. Onze ambitie is een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn, met een hoge medische standaard én mensgerichte zorg. Bij Noordwest draait het om meer dan medisch handelen. Ambitieus, samen en betrokken staan als kernwaarden centraal in ons handelen. Onlangs zijn we verkozen tot beste leerbedrijf van Nederland. We zijn trots op het feit dat we zowel hoogwaardig verpleegkundig onderwijs als kwalitatief goed medisch onderwijs aanbieden. Samen beter, samen de beste! 

Opleiden in Noordwest

 

 

 

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar

tel.: 072 548 4444
website: https://www.nwz.nl/Werk-en-opleiding.aspx