Differentiatiestage Interventieradiologie Differentiatiestage Interventie radiologie

Duur: 
18 maanden

Wat gaat de aios leren?

In deze differentiatie raakt u uitgebreid bekend met alle facetten van de Interventie radiologie op locatie Alkmaar van de Noordwest Ziekenhuisgroep (Noordwest). Het is mogelijk om de gehele differentiatie in het Noordwest te lopen of een deel van de differentiatie.

Het Noordwest en het Amsterdam UMC locatie VUmc hebben een gezamenlijk NGIR goedgekeurd differentiatie programma. Het programma bestaat uit 1-jaar vasculaire en non-vasculaire interventies in het Noordwest en ½ jaar oncologische interventies in het Amsterdam UMC locatie VUmc. Door de regiofunctie van het Noordwest is er een divers aanbod van pathologie waaronder naast de algemene interventieradiologie, de traumatologie, de oncologie en de neuroradiologie. Het Noordwest fungeert als een stroke-centrum, zowel intraveneuze trombolyse als endovasculaire behandeling van het acute herseninfarct vinden plaats. Aangezien het gehele spectrum aan interventionele (vasculaire en oncologische) technieken tijdens deze differentiatie fase worden aangeboden heeft u aan het einde van de opleiding een brede klinische en praktische ervaring opgedaan met de verschillende verrichtingen en derhalve een goede voorbereiding voor een fellowship programma. Een actieve participatie in wetenschappelijk onderzoek en profilering op nationale en internationale congressen wordt gestimuleerd. Artificiële Intelligentie wordt steeds belangrijker in de gezondheidszorg. Binnen het vakgebied van de radiologie zijn er al diverse voorbeelden waarbij algoritmen de radioloog ondersteunen. Het Noordwest loopt landelijk voorop in het (mede-) ontwikkelen van Artificiële Intelligentie.

Speerpunten Noordwest Ziekenhuisgroep Interventie radiologie

  • Groot Vaatcentrum Noord Holland Noord (Alkmaar, Den Helder, Beverwijk)
  • Oncologische interventies: Percutane ablatie RCC
  • Uitgebreide non –vasculaire aanbod
  • Uitgebreide hepatobiliair aanbod
  • IAT

Sollicitatie en contact

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

 Differentiatie opleider:

Opleider:

Opleidingscoördinator:

Secretariaat Radiologie

  • 088-0855514

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd en dat er veel aandacht is voor opleiding en ontwikkeling. Met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo'n 325 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. Noordwest richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord, een gebied met ruim 600.000 inwoners. Onze ambitie is een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn, met een hoge medische standaard én mensgerichte zorg. Bij Noordwest draait het om meer dan medisch handelen. Ambitieus, samen en betrokken staan als kernwaarden centraal in ons handelen. Onlangs zijn we verkozen tot beste leerbedrijf van Nederland. We zijn trots op het feit dat we zowel hoogwaardig verpleegkundig onderwijs als kwalitatief goed medisch onderwijs aanbieden. Samen beter, samen de beste! 

Opleiden in Noordwest

 

 

 

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar

tel.: 072 548 4444
website: https://www.nwz.nl/Werk-en-opleiding.aspx