Differentiatiestage Abdominale radiologie

Duur: 
18 maanden

Wat gaat de aios leren?

In deze differentiatie raakt u uitgebreid bekend met alle facetten van de Abdominale radiologie op locatie Alkmaar van de Noordwest Ziekenhuisgroep (Noordwest). Het is mogelijk om de gehele differentiatie in het Noordwest  te lopen of een deel van de differentiatie.

Naast het reguliere pakket aan verrichtingen zoals conventioneel bucky- en doorlichtings-werk, abdominale- CT en -MRI is er een speciale focus op gastro-intestinale oncologie. Met een dagelijks aanbod van veel voorkomende pathologie uit de huisartsen praktijk, meer complexe gastro-intestinale vraagstellingen en in het bijzonder de oncologische onderzoeken raakt u volledig vertrouwd met het hele spectrum van de abdominale pathologie. Er zijn vele MDO besprekingen waaronder MDO CRC, MDO upper GI, MDO Uro, MDO Interne en MDO Geriatrie. Ook de acute radiologie is ruim vertegenwoordigd, dat zorgt voor een sterk dynamisch karakter van het werken binnen de abdominale sectie. Daarnaast zult u ervaring opdoen met abdominale interventies, zoals echo en CT-geleide biopsieën en drainages alsmede MRI-TRUS fusiebiopten. Een actieve participatie in wetenschappelijk onderzoek en profilering op nationale en internationale congressen wordt gestimuleerd. Artificiële Intelligentie wordt steeds belangrijker in de gezondheidszorg. Binnen het vakgebied van de radiologie zijn er al diverse voorbeelden waarbij algoritmen de radioloog ondersteunen. Het Noordwest loopt landelijk voorop in het (mede-) ontwikkelen van Artificiële Intelligentie.

Speerpunten Noordwest Ziekenhuisgroep Abdominale radiologie

  • Colorectale carcinomen, zowel stadiering als uitgebreide follow up na chemo- en immunotherapie
  • Prostaatcarcinomen, MRI prostaat
  • Blaas- en nier-carcinomen
  • Alle overige abdominale oncologie
  • Bekkenbodemproblematiek, inclusief MR defaecografie
  • IBD
  • Acute buikbeelden, inclusief MRI acute buik
  • Uitgebreide mogelijkheden voor echogeleide en CT geleide abdominale puncties en drainages
  • State of the art MRI en CT apparatuur en protocollen, die constant in ontwikkeling zijn

Sollicitatie en contact

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

 Differentiatie opleider:

Opleider:

Opleidingscoördinator:

Secretariaat Radiologie

  • 088-0855514

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd en dat er veel aandacht is voor opleiding en ontwikkeling. Met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo'n 325 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. Noordwest richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord, een gebied met ruim 600.000 inwoners. Onze ambitie is een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn, met een hoge medische standaard én mensgerichte zorg. Bij Noordwest draait het om meer dan medisch handelen. Ambitieus, samen en betrokken staan als kernwaarden centraal in ons handelen. Onlangs zijn we verkozen tot beste leerbedrijf van Nederland. We zijn trots op het feit dat we zowel hoogwaardig verpleegkundig onderwijs als kwalitatief goed medisch onderwijs aanbieden. Samen beter, samen de beste! 

Opleiden in Noordwest

 

 

 

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar

tel.: 072 548 4444
website: https://www.nwz.nl/Werk-en-opleiding.aspx