terug

Differentiatiestage

Cardio-thoracale radiologie

Duur
18 maanden
Wat gaat de aios leren?

In deze differentiatie raakt u uitgebreid bekend met alle facetten van de Cardio-thoracaleradiologie op locatie Alkmaar van de Noordwest Ziekenhuisgroep (Noordwest). Het is mogelijk om de gehele differentiatie in het Noordwest te lopen of een deel van de differentiatie.

Het Noordwest is een topreferentie kliniek op het gebied van de cardio-radiologie met onder andere een specifieke cardiostraat met nauwe samenwerking tussen de cardiologie, nucleaire geneeskunde en de radiologie. De afdeling cardiologie is zeer groot en prominent op zijn gebied hetgeen zijn weerslag geeft richting de radiologie en nucleaire geneeskunde onderzoeken waaronder myocardperfusie PET, calciumscores, CT coronair angiografie en MRI cardio. Er vinden wekelijks diverse MDO’s plaats met de cardiologie.

In het Noordwest zijn meerdere gespecialiseerde poliklinieken met betrekking tot de longgeneeskunde waaronder een diversiteit aan respiratoire infectieziekten, palliatieve zorg COPD en Long-oncologie hetgeen tot uiting komt met betrekking tot radiologie en nucleaire geneeskunde onderzoeken. Hiernaast zult u ervaring opdoen met pulmonale interventies, zoals echo en CT-geleide biopsieën en drainages.

Een actieve participatie in wetenschappelijk onderzoek en profilering op nationale en internationale congressen wordt gestimuleerd. Artificiële Intelligentie wordt steeds belangrijker in de gezondheidszorg. Binnen het vakgebied van de radiologie zijn er al diverse voorbeelden waarbij algoritmen de radioloog ondersteunen. Het Noordwest loopt landelijk voorop in het (mede-) ontwikkelen van Artificiële Intelligentie.

Speerpunten Noordwest Ziekenhuisgroep Cardio-thoracale radiologie

  • Cardiostraat middels CT coronairen
  • MRI Cardio
  • ILD
  • Long onco inclusief puncties en drainages

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling