Differentiatiestage Cardio-thoracale radiologie

Duur: 
18 maanden

Wat gaat de aios leren?

In deze differentiatie raakt u uitgebreid bekend met alle facetten van de Cardio-thoracaleradiologie op locatie Alkmaar van de Noordwest Ziekenhuisgroep (Noordwest). Het is mogelijk om de gehele differentiatie in het Noordwest  te lopen of een deel van de differentiatie.

Het Noordwest is een topreferentie kliniek op het gebied van de cardio-radiologie met onder andere een specifieke cardiostraat met nauwe samenwerking tussen de cardiologie, nucleaire geneeskunde en de radiologie. De afdeling cardiologie is zeer groot en prominent op zijn gebied hetgeen zijn weerslag geeft richting de radiologie en nucleaire geneeskunde onderzoeken waaronder myocardperfusie PET, calciumscores, CT coronair angiografie en MRI cardio. Er vinden wekelijks diverse MDO’s plaats met de cardiologie.

In het Noordwest zijn meerdere gespecialiseerde poliklinieken met betrekking tot de longgeneeskunde waaronder een diversiteit aan respiratoire infectieziekten, palliatieve zorg COPD en Long-oncologie hetgeen tot uiting komt met betrekking tot radiologie en nucleaire geneeskunde onderzoeken. Hiernaast zult u ervaring opdoen met pulmonale interventies, zoals echo en CT-geleide biopsieën en drainages.

Een actieve participatie in wetenschappelijk onderzoek en profilering op nationale en internationale congressen wordt gestimuleerd. Artificiële Intelligentie wordt steeds belangrijker in de gezondheidszorg. Binnen het vakgebied van de radiologie zijn er al diverse voorbeelden waarbij algoritmen de radioloog ondersteunen. Het Noordwest loopt landelijk voorop in het (mede-) ontwikkelen van Artificiële Intelligentie.

Speerpunten Noordwest Ziekenhuisgroep Cardio-thoracale radiologie

  • Cardiostraat middels CT coronairen
  • MRI Cardio
  • ILD
  • Long onco  inclusief puncties en drainages

 

Sollicitatie en contact

Voor informatie kunt contact opnemen met:

 Differentiatie opleider: drs. L.J. Bos, lj.bos@nwz.nl 

Opleider: dr. C.F. van Dijke, cf.van.dijke@nwz.nl

Opleidingscoördinator: E. Wartenhorst, o.radiologie@nwz.nl,  088-0855239

Secretariaat Radiologie: 088-0855514

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd en dat er veel aandacht is voor opleiding en ontwikkeling. Met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo'n 325 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. Noordwest richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord, een gebied met ruim 600.000 inwoners. Onze ambitie is een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn, met een hoge medische standaard én mensgerichte zorg. Bij Noordwest draait het om meer dan medisch handelen. Ambitieus, samen en betrokken staan als kernwaarden centraal in ons handelen. Onlangs zijn we verkozen tot beste leerbedrijf van Nederland. We zijn trots op het feit dat we zowel hoogwaardig verpleegkundig onderwijs als kwalitatief goed medisch onderwijs aanbieden. Samen beter, samen de beste! 

Opleiden in Noordwest

 

 

 

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam AMC, OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar

tel.: 072 548 4444
website: https://www.nwz.nl/Werk-en-opleiding.aspx