Differentiatiestage Voortplantingsgeneeskunde Voortplantingsgeneeskunde

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Uniek fertiliteitcentrum voor heel Twente. Alle fertiliteitpatiënten van de 3 ziekenhuizen in de regio worden in dit centrum (buiten het ziekenhuis) gezien. 500 IVF cycli, 600 cycli IUI, wekelijks fertiliteitbespreking. De poliklinische fertiloscopie wordt verricht, ook door aios. Daarnaast de mogelijkheid om laparoscopische endometriose chirurgie mee te doen, veel aandacht voor wetenschap, congressen en symposia (betaald). Slechts 1 aios tegelijk in de stage. Medisch Spectrum Twente heeft aios uit VUMC en het UMCG. Er zijn in totaal 10 assistenten werkzaam diegezamenlijk de diensten verdelen. Een dienstenblok bestaat uit 5 avonddiensten (13.30-22.00 uur), 7 nachten (22.00-8.00 uur), en daarna een week compensatie. Dit dienstenblok wordt 1 op 10 gedraaid.
In Medisch Spectrum Twente zijn 12 gynaecologen werkzaam, waarvan er 2 in het fertiliteitcentrum werken, samen met de collega’s uit Hengelo en Almelo. Alle gynaecologen in Medisch Spectrum Twente hebben minimaal 2 delen van de 3 x 2daagse cursus Teach the Teachers gedaan, de instrumenten KKB en/of OSATS worden dagelijks gebruikt, en de vakgroep wordt jaarlaijks door de assistenten beoordeeld op opleidingsvaardigheden. Er zijn refereeravonden van de Twentse Gynaecologen Vereniging, en de refereeravonden van het VUMC/AMC en het UMCG worden bezocht. Er wordt actief deelgenomen aan wetenschappelijk onderzoek, zowel via de consortiumstudies als aan basaal wetenschappelijk onderzoek in combinatie met de Universiteit Twente.

Sollicitatie en contact

Contact kan worden opgenomen met een van de opleiders, Jur Oosterhuis of Rik Quartero via telefoon (053-4872330) of email (j.oosterhuis@mst.nl of  h.quartero@mst.nl )

Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente (MST) is een groot opleidingsziekenhuis en maakt deel uit van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Medical School Twente (MedST) is het "Leerhuis " van MST. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Medisch Spectrum Twente
Ariensplein 1
7511 JX Enschede

tel.: 053 48 72 000
website: https://www.mst.nl/p/over-mst/leren-bij-mst/medische-opleidingen/