terug

Differentiatiestage Vaatchirurgie

Vaatchirurgie

Duur
24 maanden
Wat gaat de aios leren?

Tijdens recente visitaties werd over het Medisch Spectrum Twente opgemerkt: “dit topreferente ziekenhuis ademt opleiding”. Het kwantitatief en kwalitatief breed gevarieerd aanbod van pathologie en het competentiegerichte opleidingsklimaat biedt de AIOS de unieke kans om zich maximaal te ontplooien. Binnen het vasculair centrum werken de afdelingen vaatchirurgie en interventieradiologie zeer nauw en collegeaal samen. Het vasculaire centrum is het tertiaire regionale verwijscentrum voor alle complexe vasculaire pathologie. Ons centrum is (inter)nationaal erkend om haar expertise op het gebied van splanchnische en complexe endovasculaire interventies.

Gestreefd wordt naar een dienstgroepbezetting van 7fte, dus gemiddeld draait de AIOS 4,3 diensten per maand.
De stafafdeling bestaat uit 16 tot 18fte chirurgische staf waarvan 14fte seniorstaf. Op de afdeling werkt 4fte vaatchirurgen en 4fte interventieradiologen.

De Opleiding vaatchirurgie MST is gebaseerd op de opleidingsheuristiek zoals verwoord binnen SCHERP. Onze vasculaire opleiding is ingebed in het continuüm van vooropleiding heelkunde, vervolgopleiding heelkunde en de verschillenden differentiatie opleidingen. Vijf van de zes chirurgie differentiaties kunnen binnen de vakgroep chirurgie MST worden aangeboden.
De vakgroep chirurgie hecht sterk aan een open opleidingsklimaat met respect voor een ieders karakter en werkwijze.
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling