Differentiatiestage Endoscopie/minimaal invasieve chirurgie Minimaal Invasieve Chirurgie

Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Naast de normale level I en II laparoscopische chirurgie zijn de laparoscopische hysterectomie, bekkenbodemchirurgie, reconstructieve tubachirurgie en ernstige endometriose, inclusief de rectovaginale laesies onderdeel van het aangeboden palet. Hysteroscopische chirurgie in de volle omvang, alsmede fertiloscopieën wordt in poliklinische setting verricht. Medisch Spectrum Twente heeft aios uit VUMC en het UMCG. Er zijn in totaal 10 assistenten werkzaam die gezamenlijk de diensten verdelen. Een dienstenblok bestaat uit 5 avonddiensten (13.30-22.00 uur), 7 nachten (22.00-8.00 uur), en daarna een week compensatie. Dit dienstenblok wordt 1 op 10 gedraaid.

In Medisch Spectrum Twente zijn 12 gynaecologen werkzaam. Alle gynaecologen in Medisch Spectrum Twente hebben minimaal 2 delen van de 3 x 2daagse cursus Teach the Teachers gedaan, de instrumenten KKB en/of OSATS worden dagelijks gebruikt, en de vakgroep wordt jaarlijks door de assistenten beoordeeld op opleidingsvaardigheden. Er zijn refereeravonden van de Twentse Gynaecologen Vereniging, en de refereeravonden van het VUMC/AMC en het UMCG worden bezocht. Er wordt actief deelgenomen aan wetenschappelijk onderzoek, zowel via de consortiumstudies als aan basaal wetenschappelijk onderzoek in combinatie met de Universiteit Twente.

Sollicitatie en contact

De stage Minimaal Invasie Chirurgie duurt 6-12 maanden, afhankelijk van de wens en basisvaardigheden van de aios. Startdatum altijd in overleg.

Contact kan worden opgenomen met een van de opleiders, Jur Oosterhuis of Rik Quartero via telefoon (053-4872330) of email (j.oosterhuis@mst.nl of h.quartero@mst.nl )

Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente (MST) is een groot opleidingsziekenhuis en maakt deel uit van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Medical School Twente (MedST) is het "Leerhuis " van MST. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Medisch Spectrum Twente
Ariensplein 1
7511 JX Enschede

tel.: 053 48 72 000
website: https://www.mst.nl/p/over-mst/leren-bij-mst/medische-opleidingen/