terug

Keuzestage

Duur
3 maanden
Wat gaat de aios leren?

Algemene SEH keuzestage in een STZ ziekenhuis
Onze afdeling Spoedeisende Hulp is een moderne, volledig geoutilleerde afdeling met een regiofunctie waar we jaarlijks zo’n 27.000 patiënten zien. Een volledig nieuw gebouwde SEH opende in 2017 de deuren, waarbij nog gewerkt wordt aan integratie van de dokterswacht Friesland.

De opleidingsgroep bestaat uit 13 SEH artsen KNMG die het beroep 24/7 in de volle breedte uitoefenen, inclusief luchtwegmanagement, spoedechografie, regionale anesthesie en procedurele sedatie & analgesie bij volwassenen en kinderen. Goede patiëntenzorg gaat op onze afdeling hand in hand met het doen van wetenschappelijk onderzoek en het verzorgen van de opleiding tot SEH-arts.

Onze AIOS zijn enthousiast over:

  • de goede samenwerking met specialisten en arts-assistenten van de verschillende vakgroepen;
  • de mogelijkheid om het vak van SEH arts in de volle breedte uit te oefenen;
  • de kans om ‘vooraan te staan’ bij de opvang van ernstig zieke patiënten, reanimaties en traumapatiënten;
  • de goede onderlinge sfeer;
  • de wekelijkse CRM scenario training
  • het accent wat wij leggen op spoedechografie, veel van de SEH artsen zijn echo-supervisor en tijdens elke dienst worden alle gemaakte echo's besproken

Tijdens de drie maanden keuzestage op onze SEH heb je als AIOS de kans om de accenten te leggen op de leermomenten en vaardigheden die jij nodig hebt, een supervisie deel behoort ook tot de mogelijkheden.

https://www.mcl.nl/patient/specialismen-en-centra/spoedeisende-hulp-seh

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling