Differentiatiestage Voortplantingsgeneeskunde Voortplantingsendocrinologie en fertiliteit

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het MCL heeft een gedreven en enthousiast fertiliteitsteam, bestaande uit 2 gynaecologen, 2 fertiliteitsartsen, 3 fertiliteitsverpleegkundigen en 4 polikliniek assistentes. Tevens is er een maatschappelijk werkster aan de polikliniek fertiliteit verbonden en is er een nauwe band met de seksuoloog in huis. Het hele palet aan fertiliteitsproblematiek wordt aangeboden, van OFO t/m afsluitende IVF behandeling. Het MCL is als grootste transport IVF/ICSI kliniek in Friesland verbonden aan het UMCG in Groningen. Per jaar zien we ongeveer 400 nieuwe paren met fertiliteitsproblematiek. We doen ongeveer 450 IUI en 300 IVF behandelingen per jaar. Het MCL biedt daarnaast het hele arsenaal aan fertiliteit bevorderende chirurgische behandelingen, veelal minimaal invasief. Er is veel aandacht voor wetenschap en er wordt meegewerkt aan meerdere consortiumstudies. Bezoek aan congressen, symposia en cursussen wordt gestimuleerd. Het MCL is een STZ ziekenhuis met een grote regionale functie. Vrijwel alle specialismen zijn in het MCL vertegenwoordigd. In het MCL verzorgen tot op heden 15 vakgroepen een (gedeeltelijke) opleiding tot specialist. Alle opleidingen zijn vertegenwoordigd in de Centrale OpleidingsCommissie (COC), waarin uiteraard ook AIOS zitting hebben.
Het MCL maakt deel uit van regio OOR-NO Nederland en heeft AIOS uit het UMCG en een tropenarts in opleiding. Alle gynaecologen in het MCL zijn actief betrokken bij de opleiding en hebben de cursus Teach the Teachers gevolgd. De opleiding tot gynaecoloog in Leeuwarden kenmerkt zich door een open, collegiale en veilige sfeer. Binnen de maatschap heerst een ambitieuze, collegiale en toegankelijke sfeer waarbij zorginnovatie en ontwikkeling belangrijke punten zijn. Het MCL is al jaren een gewilde en populaire plek binnen het Groningse cluster.
De  vakgroep wordt jaarlijks door de assistenten in opleiding beoordeeld (D-RECT). Er is een actief kwaliteitsbeleid zoals een complicatiebespreking. Eens per 3 maanden wordt er ziekenhuisbreed “discipline overstijgend onderwijs” gegeven met uiteenlopende onderwerpen.

Sollicitatie en contact

  • In het MCL kunnen we maximaal 1 AIOS plaatsen voor de differentiatiestage voortplantingsendocrinologie en fertiliteit. Aanvang van de toegekende stage zal in overleg plaatsvinden.
  • Voor informatie kan de kandidaat zich wenden tot de gynaecologen met aandachtsgebied fertiliteit: Dr. D.A.M. Perquin via denise.perquin@znb.nl of tot Dr.T. Spinder via t.spinder@znb.nl.
  • De kandidaat dient een sollicitatiebrief te zenden naar de (plaatsvervangend) opleider O & G in het MCL. De opleider is dr. L.P. Morssink (l.p.morssink@znb.nl) en de plaatsvervangend opleider is dr. D.A.M. Perquin (denise.perquin@znb.nl)

Medisch Centrum Leeuwarden

In het MCL hebben we opleiden, ontwikkelen en onderzoek hoog in het vaandel staan. Wij verzorgen 23 medische vervolgopleidingen, 12 CZO-erkende opleidingen en diverse initiële en verpleegkundige vervolgopleidingen. In het ziekenhuis lopen momenteel ongeveer 165 onderzoeken. Dit betreft zowel medisch en verpleegkundig onderzoek, als ook HBO- of WO-onderzoek.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Medisch Centrum Leeuwarden
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden

tel.: 058-2866666
website: https://www.mcl.nl/#leren-en-wetenschap