terug

Differentiatiestage Seksuologie

sexuologie & psychosomatiek

Duur
12 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

De AIOS gaat leren om geheel zelfstandig een volledige seksuologische anamnese af te nemen en daarbij tot een seksuologische probleemformulering te komen. Daarnaast leert de AIOS aan de hand van deze probleemformulering om mensen te informeren, te begeleiden en specifieke suggesties te geven om hierin verbetering te creëren.Tenslotte krijgt de AIOS een indruk van intensieve therapeutische mogelijkheden in het kader van seksuologische problematiek.

Hoe ga ik leren?

De Polikliniek medische Seksuologie bestaat uit Bert Messelink, uroloog/seksuoloog NVVS/ FECSM en Ellen Lammerink, gynaecoloog/ FECSM. 
Op de polikliniek worden jaarlijks ongeveer 200 intakes seksuologie gezien.
Er is in Friesland een goed seksuologisch netwerk met 6 x per jaar een MDO met seksuologische hulpverleners vanuit verschillende professies, zoals bekkenbodemtherapeuten met seksuologische aantekeningen, psycholoog seksuologen en lichaamsgerichte therapeuten. Tijdens je differentiatiestage is er mogelijkheid om extern mee te lopen met deze seksuologische hulpverleners.
Streven is dat de AIOS structureel 1 dagdeel per week seksuologische patiënten ziet, waarmee ook goede mogelijkheid bestaat voor continuïteit van zorg en het vervolgen van patiënte(n). Tijdens deze spreekuren is supervisie mogelijkheid naar behoefte van Bert Messelink of Ellen Lammerink.
De AIOS maakt een persoonlijk opleidingsplan tav de differentiatiestage en 1 x per 2 maanden wordt dit plan geëvalueerd tijdens een voortgangsgesprek.
Elke maand wordt er minimaal 1 KKB gedaan.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling