Differentiatiestage Kindercardiologie Kindercardiologische expertise opdoen

Duur: 
3 maanden

Wat gaat de aios leren?

De kinderarts krijgt in zijn/haar carriére vaak te maken met kindercardiologische problematiek. Deze stage in een algemeen ziekenhuis en onder leiding van een kinderarts met kindercardiologische expertise, geeft een verdieping van de kennis. Door veel patienten te zien en een intensieve begeleiding wordt de aios meer vertrouwd met het herkennen en diagnosticeren van hartafwijkingen. Door de vele beoordelingen van hartgeruisen zal de vaardigheid in auscultatie verder uitgebouwd worden. Daarnaast is de mogelijkheid door het beoordelen van ECG en holterregistraties de kennis van de elctrofysiologie te vergroten. Meedoen met echografisch onderzoek draagt verder bij in het inzicht in kindercardiologische pathologie

Drie maanden alleen hiermee bezig, de kans van je leven Een belangrijk deel van de werkweek wordt besteed aan kinderen met cardiologische problematiek. Daarnaast participeert de aios actief in het onderwijs. Naast het volgen hiervan is er mogelijkheid onderwijs in cardiologische onderwerpen te geven, een effectieve methode er meer van te leren.
De werkweek wordt gesteld op 5 dagen per week, maar in overleg kan hiervan afgeweken worden.

Medisch Centrum Leeuwarden

In het MCL hebben we opleiden, ontwikkelen en onderzoek hoog in het vaandel staan. Wij verzorgen 23 medische vervolgopleidingen, 12 CZO-erkende opleidingen en diverse initiële en verpleegkundige vervolgopleidingen. In het ziekenhuis lopen momenteel ongeveer 165 onderzoeken. Dit betreft zowel medisch en verpleegkundig onderzoek, als ook HBO- of WO-onderzoek.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Medisch Centrum Leeuwarden
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden

tel.: 058-2866666
website: https://www.mcl.nl/#leren-en-wetenschap