Differentiatiestage Artroscopische chirurgie Arthroscopische chirurgie

Duur: 
3 maanden
9 maanden

Wat gaat de aios leren?

Door het grote adherentiegebied worden in het Medisch Centrum Leeuwarden veel patiënten gezien die in aanmerking komen voor een arthroscopische behandeling van gewrichtsklachten. Dit gaat samen met een hoge mate van individuele praktische ervaring van de orthopeden. Een differentiestage arthroscopische chirurgie in het MCL kenmerkt zich verder door een zeer gevarieerd aanbod van pathologie, een uitstekende werksfeer, en een zeer gedreven en enthousiast team van orthopeden. Er bestaan korte lijnen met collega specialisten, zowel binnen het ziekenhuis alsook met andere ziekenhuizen in de regio. In samenwerking met de traumatologen en fysiotherapeuten wordt wekelijks een sportspreekuur gehouden. Er is een speciale onderzoekspoli waar onder meer patiënten worden vervolgd die gecombineerde bandchirurgie aan de knie hebben ondergaan.

Het MCL is een van de Topklinische Ziekenhuizen in Nederland en heeft een zeer aangenaam opleidingsklimaat.
De vakgroep Orthopedie van het Medisch Centrum Leeuwarden bestaat uit 6 orthopedisch chirurgen met elk één of meerdere aandachtsgebieden. De vakgroep Orthopedie heeft een P1-opleiding binnen opleidingscluster Orthopedie Noord in samenwerking met het UMCG. Op 1 januari 2011 is de opleiding met 5 jaar verlengd. De opleiding wordt verzorgd volgens de gemoderniseerde opleidingseisen orthopedie met portfolio, POP, KKB’s en OSB’s. De assistent loopt mee in het opleidingssysteem dat de zittende assistenten volgen.

Sollicitatie en contact

- Van de sollicitant wordt verwacht dat hij of zij een bijzondere interesse heeft in arthroscopische chirurgie.
- De sollicitant bevindt zich in het laatste jaar van de opleiding orthopedie.
- De solicitant heeft affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
- Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met een van de orthopedisch chirurgen. Tel. secretariaat 0582867621.
- Sollicitatiebrief richten aan dr. P.C. Rijk, orthopedisch chirurg, opleider.

Medisch Centrum Leeuwarden

In het MCL hebben we opleiden, ontwikkelen en onderzoek hoog in het vaandel staan. Wij verzorgen 23 medische vervolgopleidingen, 12 CZO-erkende opleidingen en diverse initiële en verpleegkundige vervolgopleidingen. In het ziekenhuis lopen momenteel ongeveer 165 onderzoeken. Dit betreft zowel medisch en verpleegkundig onderzoek, als ook HBO- of WO-onderzoek.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Medisch Centrum Leeuwarden
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden

tel.: 058-2866666
website: https://www.mcl.nl/#leren-en-wetenschap