terug

Differentiatiestage Vaatchirurgie

Vaatchirurgie

Duur
12 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Meander is een topklinisch opleidingsziekenhuis met een compleet pakket hoogwaardige ziekenhuiszorg. Er is een volledig vernieuwde angiografie-interventiekamer. Tevens hebben we hoogwaardige angiografie-apparatuur voor endovasculaire en hybride vaat-ingrepen op OK.

Als vaatdifferentiant krijg je de mogelijkheid om in deze laatste twee jaar verdere verdieping en vaardigheden te verkrijgen in de algemene vaatchirurgische praktijk in de volle breedte (behoudens thoraco-abdominale aortachirurgie). Naast opleiding in de vaatchirurgische operaties, zijn afspraken gemaakt met de interventie-radiologen voor een stage endovasculaire interventies. Nieuwe patiënten worden gezien op de gespecialiseerde vaatpoli, met direct aanvullende diagnostische mogelijkheden in ons goed geoutilleerde vaatcentrum. We hebben wekelijks indicatie- overleg met de interventie-radiologen. Daarnaast is er een wekelijkse shuntbespreking, overleg met de vasculair internisten en met de neurologen.

4 chirurgen zijn volledig opgeleid en capabel om collega’s te superviseren en op te leiden in de vaatchirurgie.
We hebben een gespecialiseerd varicesspreekuur met moderne duplexmogelijkheden. Interventies vinden plaats middels VNUS, flebectomie, sclerotherapie en nog enkele operatieve ingrepen.

De arts-assistenten werken onder supervisie van de chirurgen. Dagelijkse vinden gestructureerde overdrachtsmomenten aan het begin en eind van de dag plaats. Verder zijn er diverse multidisciplinaire patiëntenbesprekingen op vaste dagen in de week zoals de interne-chirurgische overdracht, de traumabespreking, de vaatbespreking, de oncologiebespreking en de longbespreking. Er is een wekelijkse refereer-onderwijsbijeenkomst. Twaalf maal per jaar wordt een complicatie- en/of necrologiebespreking georganiseerd. Hieraan nemen ook de intensivisten deel.


 

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling