Differentiatiestage Urogynaecologie/bekkenbodem Urogynaecologie

Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Deze stage biedt hoge kwaliteit uro-gynaecologie waarbij de assistent kan aangeven op welke specifieke onderdelen hij/zij de nadruk wil vestigen. Omdat deze kliniek een hoog volume aan patiënten aangeboden krijgt is de mogelijkheid tot leren groot en is de leercurve stijl. Hierna kan de assistent zich profileren als ervaren qua kennis en kunde op uro-gynaecologische gebied. De huidige vakgroep is ontstaan na twee fusies. In 1989 fuseerden de maatschappen en vakgroepen van de Amersfoortse ziekenhuizen De Lichtenberg en St. Elisabeth tot Ziekenhuis Eemland. Na de fusie in 2001 met Medisch Centrum Molendael te Baarn ontstond de huidige eenheid binnen het nieuwe Meander Medisch Centrum. Op 23 december 2013 betrokken wij met ons allen het nieuw gebouwde ziekenhuis aan de Maatweg.
In 2013 bestaat de eenheid Gynaecologie & Verloskunde uit een maatschap van 12 gynaecologen (10.4 fte), twee fertiliteitsartsen (1.06 fte), gemiddeld 9 arts-assistenten en 11 klinisch verloskundigen (8.14 fte). Zij werken samen met de echoscopisten, verpleegkundigen, doktersassistenten en voedingsassistenten. Het werk voltrekt zich op de verpleegunits B1 en C1, waar de vroegere afdelingen Obstetrie en Neonatologie zijn opgegaan in een afdeling “Moeder en Kind”. Hier staan de obstetrische cliënten 24 “Single Room Maternity” units ter beschikking, alsmede 8 “zieke zwangeren” kamers. In het nieuwe ziekenhuis zijn de verpleegunits van de vroegere  afdelingen Gynaecologie, Urologie en Plastische Chirurgie opgegaan in de verpleegunit D2 met variërend 7 tot 10 klinische kamers gereserveerd voor gynaecologische patiënten (‘harmonicamodel’). Op de afdeling A1 liggen patiënten in dagbehandeling. Een groot deel van je werk speelt zich ook af op de polikliniek, waar ook de poliklinische operatiekamer (POK) is gesitueerd.
De eenheid wordt geleid door een Zorggroepmanager en een Medisch Zorgeenheid Manager. De eenheid kreeg in 2007 een MSRC-erkenning voor de opleiding tot gynaecoloog en heeft al decennia een affiliatieovereenkomst met het UMCU voor de opleiding van coassistenten. De eenheid behoort tot een van de grotere gynaecologisch-verloskundige eenheden in Nederland.

Sollicitatie en contact

Sollicitatie & contact Plaatsen in overleg beschikbaar vanaf heden. 1 Plaats per jaar.
Eisen: voldoen aan de algemene opleidingseisen na 5 jaar.
Aanmelding en/of vragen: dr. S.E. Schraffordt Koops, gynaecoloog; Meander Medisch Centrum; Postbus 1502, 3800 BM, Amersfoort. Telefoon: 033-8504559.

Meander Medisch Centrum

Meander zorgt niet alleen voor uitdagend werk in een afwisselende omgeving, maar ook voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarom krijg je een breed aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden, die je samen met onze opleidingscoördinatoren kunt invullen. Daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen! Bekijk de mogelijkheden op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Utrecht UMCU.