terug

Differentiatiestage Bereidingen

Productzorg

Duur
9 maanden
Wat gaat de aios leren?

In het Meander MC is de differentiatie productzorg ingedeeld in 4 specifieke differentatie-EPA’s. De AIOS kan 2 of 3 van deze deelgebieden kiezen om zich in de verdiepen tijdens de differentiatie.

  • EPA: voorraadbereidingen uit grondstoffen
  • EPA: management bereidingsafdeling
  • EPA: farmaceutische analyse
  • EPA: productgerelateerde kwaliteitszorg

Naast de 2 of 3 gekozen specifieke differentiatie-EPA’s, zal de AIOS binnen deze differentiatie ruimte krijgen om verdere bekwaamheid op EPA 7 (supervisieniveau 5) te behalen. Op deze manier is er aandacht voor de farmaceutisch specialistische zorg voor de individuele patiënt.

Hoe ga ik leren?

Meander Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis en lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), en is een opleidingscentrum voor de ziekenhuisfarmacie. Er zijn momenteel 4 apothekers in opleiding tot ziekenhuisapotheker. Er wordt gewerkt conform ELOZ IV.
Algemene informatie over het Meander Medisch Centrum is te vinden via  https://www.meandermc.nl/.

Zie bijgevoegd document voor de productieactiviteiten die in de ziekenhuisapotheek plaatsvinden en meer informatie over de specifieke differentiatie-EPA’s.

Tijdens de differentiatie kan de AIOS bekwaamheid verkrijgen op de specifieke differentiatie-EPA’s door een combinatie van zelfstudie, cursussen en projecten. Daarnaast fungeert de AIOS, afhankelijk van de gekozen EPA’s, enige tijd als aanspreekpunt voor het laboratorium en/of bereidingen. Ook wordt er actieve deelname verwacht tijdens werkoverleggen en het GMP-overleg, geef je verschillende presentaties en is het mogelijk om studenten te begeleiden.

De AIOS wordt in de apotheek begeleid door de ziekenhuisapotheker kwaliteit, de ziekenhuisapotheker bereidingen, de ziekenhuisapotheker laboratorium en de GMP-apotheker (afhankelijk van de gekozen EPA’s).

Show-and-tell

Ervaringen kunnen opgevraagd worden via de opleider van Meander Medisch Centrum (zie onder het kopje ‘sollicitatie en contact’).

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling