Differentiatiestage Kinderdiabetes

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

In Meander is een groot zelfstandig draaiend kinderdiabetesteam aanwezig als onderdeel van de zorgeenheid kindergeneeskunde.  Verantwoordelijke kinderartsen zijn Petra schram en Roos Nuboer, ondersteund door 4 kinderdiabetesverpleegkundigen, 2 diëtistes, 2 kinderpsychologen en 1 medisch maatschappelijk werker.

Meander Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis en lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).
De zorgeenheid kindergeneeskunde, onderdeel van de Zorggroep Vrouw en Kind, waarvan ook de  zorgeenheid Gynaecologie onderdeel uitmaakt, is vrijwel volledig op locatie Elisabeth gelokaliseerd. Samen met de zorgeenheidmanager is één van de kinderartsen als medisch zorgeenheidmanager verantwoordelijk voor het totale beleid van de zorgeenheid kindergeneeskunde.
De medische formatie bestaat uit tien kinderartsen (8.83 fte) in vast dienstverband en één kinderarts met een tijdelijk dienstverband, zeven tot acht arts-assistenten (twee AIOS kindergeneeskunde, vijf ANIOS kindergeneeskunde en één AIOS huisartsgeneeskunde), één semi-arts (ASAS) en vier co-assistenten.
Het verpleegkundig team bestaat uit circa 90 verpleegkundigen. Verder zijn er polimedewerkers, administratief medewerkers, secretaressen, afdelingsassistenten, pedagogisch medewerkers, drie kinderpsychologen, twee maatschappelijk werkers, vier diabetesverpleegkundigen, twee longverpleegkundigen en twee kinderurotherapeuten; er wordt nauw samengewerkt met de kinderfysiotherapeuten, kinderlogopedisten en kinderdiëtisten van Meander.
Voor de neonatale en intensive care zorg bestaat een affiliatie met het Wilhelmina kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht.

Meander Medisch Centrum

Meander zorgt niet alleen voor uitdagend werk in een afwisselende omgeving, maar ook voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarom krijg je een breed aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden, die je samen met onze opleidingscoördinatoren kunt invullen. Daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen! Bekijk de mogelijkheden op onze website.

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Utrecht UMCU.