terug

Differentiatiestage

Traumatologie en expertises

Duur
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

Deze stage is bij uitstek geschikt voor AIOS, die het idee hebben, dat ze te weinig verrichtingen gedaan hebben op traumatologisch gebied, en die weinig ervaring hebben met het doen van expertises.
De maatschap orthopedie Groot Eindhoven verricht in MMC 35% van alle traumatologie. Er zijn vijf vaste trauma spreekuren per drie weken. Eén week per drie weken zijn alle onverwezen traumatologische patiënten voor de orthopedie.
Daarnaast worden door meerdere maten van de maatschap expertises verricht. Het is de bedoeling, dat de betreffende AIOS onder supervisie ook expertises zal uitvoeren.

- MMC is een STZ ziekenhuis, dat opleiding hoog in het vaandel heeft. De MMC academie faciliteert cursussen en onderwijs.
- De maatschap orthopedie van MMC is gefuseerd met de maatschap orthopedie van het Catharina Ziekenhuis tot de maatschap Groot Eindhoven. AIOS werken uitsluitend in de locaties van MMC, niet in het CZE. De maatschap bestaat uit 15 personen, elk met zijn/haar eigen aandachtsgebied.
- MMC maakt wat orthopedie betreft deel uit van het OOR/ZON. Er is intensieve samenwerking met de overige orthopedische opleidingsziekenhuizen van het OOR/ZON, te weten Maastricht, Venlo, Sittard en Heerlen. Er zijn gezamenlijke refereeravonden, en er bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan dissectiecursussen in Maastricht.
- Onderzoek in MMC betreft vooral prospectief onderzoek naar kruisband pathologie.

Samenwerkende instellingen
Maxima Medisch Centrum
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling