terug

Differentiatiestage Neurologie

Supervisie stage neurologie in een perifeer ziekenhuis

Duur
4 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Je bent bijna klaar met de opleiding en je wilt een volgende stap maken, het superviseren van andere (meestal jongere) collega’s. Op veel werkplekken is overleg en supervisie op afstand van anios op de verpleegafdeling en op de spoedeisende hulp onderdeel van het dagelijkse werk.

Je start de supervisiestage met bekwaamheidsniveau 4 (in ieder geval voor de meest voorkomende neurologische aandoeningen), dat wil zeggen je kunt werken met supervisie op afstand cq achteraf. Het doel van deze supervisiestage is dat je supervisie leert geven bij niet-complexe neurologische aandoeningen bekwaamheidsniveau 5.

Hiermee kun je straks goed voorbereid starten als neuroloog met eindverantwoordelijkheid voor patiënten die onder jouw supervisie door anios worden beoordeeld op de spoedeisende hulp en behandeld worden op een verpleegafdeling.

Je leert een inschatting te maken van de mate van bekwaamheid van degene die je superviseert en daarmee een goede balans te vinden tussen ruimte geven en direct superviseren.

Hoe ga ik leren?

Je fungeert als supervisor voor anios werkzaam op de spoedeisende hulp en op de afdeling. Afhankelijk van het bekwaamheidsniveau van de anios zie je samen patiënten op de SEH, dan wel geef je supervisie op afstand.

Als supervisor ben je ook aanwezig bij diverse opleidingsmomenten zoals het ochtendrapport, het maandagmiddagonderwijs, de probleem oplossende bespreking op dinsdag en andere klinische besprekingen.

Als supervisor in opleiding wordt je gesuperviseerd door een van de leden van de opleidingsgroep, met wie je dagelijks overlegt over de patiënten die je samen met de jongerejaars anios hebt gezien.

De supervisor kan ook jouw manier van supervisie en feedback geven observeren en waar nodig samen patiënten zien.

Kortom, de grotere verantwoordelijkheid in een veilige omgeving maken deze stage een ideale voorbereiding op je baan als neuroloog!

Samenwerkende instellingen
Universitair Medisch Centrum Groningen
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling