terug

Differentiatiestage Kinderchirurgie

Kinderchirurgie

Duur
24 maanden
Wat gaat de aios leren?

Kinderchirurgie vindt plaats te midden van en samen met de andere heelkundige deelspecialismen. Combinatie van de differentiatie met één van de andere differentiaties behoort tot de mogelijkheden en wordt geadviseerd. Door deze combinatie vindt maximale voorbereiding op een algemene praktijk plaats of wordt een brede basis gelegd voor verdere specialisatie in de Kinderchirurgie. Speerpunten: GI chirurgie, bariatrie, anorectale procedures voor incontinentie en obstipatie (SNS), laparoscopie. Basaal, translationeel en klinisch wetenschappelijk onderzoek. Zeer nauwe samenwerking met kinderradioloog. Participatie en opleiding in onderwijs.

Algemene informatie van de afdeling
De vakgroep heelkunde verzorgt de opleiding algemene heelkunde en in de volgende differentiaties: vaatchirurgie, traumatologie, gastro-intestinale chirurgie, oncologische chirurgie en kinderchirurgie.

Samenstelling van de vakgroep
De samenstelling van de vakgroep heelkunde, waaronder de kinderchirurgen, is bijgevoegd.
De vakgroep kende al een opleidingscommissie die bestaat uit de opleider Dr Stassen, de plaatsvervangend opleider Prof Dejong en Dr Verhoeven, onderwijscoördinator. De opleiders van de huidige CHIVOschappen zullen per 2011 deel van de commissie uit gaan maken als vertegenwoordigers van de chirurgische deelgebieden en bijdragen aan het invullen van de verschillende differentiaties en de voorbereiding daarop in het algemeen deel van de opleiding. Dit zijn Prof Schurink, vaatchirurg; Prof von Meyenfeldt, oncologisch chirurg; Prof Brink, traumatoloog; Prof van Heurn, kinderchirurg.

Samenstelling van de assistentengroep
In 2011 bestaat de assistentengroep uit 18 AIOS en 6 ANIOS.

Kwaliteitsbeleid
Hiervoor wordt verwezen naar de paragraaf “AIOS” onder “kwaliteitsindicatoren”.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling