terug

Differentiatiestage Traumachirurgie

Traumachirurgie

Duur
24 maanden
Wat gaat de aios leren?
Het betreft een opleiding binnen een vakgroep, waar volledig gedifferentieerd gewerkt wordt. De differentiatie traumachirurgie verzorgd de gehele traumatologie, inclusief prothesiologie van heup, schouder en elleboog. Het Maasstadziekenhuis beschikt over een Level II traumacentrum. De sport traumatologie komt ruim aan de orde, inclusief arthroscopische behandelingen.
Er is een goede samenwerking met de orthopedie. Waarbij onder andere heup revisie chirurgie samen wordt uitgevoerd. Er is geen CHIVO die aanspraak maakt op opleiding operaties. De chirurgie doet 100% van de traumadiensten.
Grootste brandwonden centrum van Nederland, waar een specifieke stage gevolgd kan worden. De indeling van de week voor de opleidingsassistent bestaat uit 2 dagdelen polikliniek, 7 dagdelen operatieprogramma en 1 dagdeel reflexie/onderzoek. Binnen de differentiatieperiode (jaar 5 en 6) wordt een stage van 2 maanden op het brandwonden centrum aangeboden. Hier kan de assistent zich bekwamen op het gebied van de brandwonden zorg. De assistent dient in de periode van 2 jaar minimaal 1 wetenschappelijke presentatie te verzorgen en 1 wetenschappelijk artikel te publiceren. Deze eisen zijn conform de richtlijnen van de Commissie Opleiding Traumachirurgie.
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling