terug

Volwassenpsychiatrie

Wetenschappelijk onderzoek Volwassenen

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

In het LUMC zijn er verschillende mogelijkheden om als aios te participeren in lopende onderzoeksprojecten in de volwassenpyschiatrie en de ouderenpsychiatrie. Hiervoor kun je onderwijs volgen in statistiek, methodologie en statistische pakketten zoals SPSS en R. Daarnaast vindt intensieve begeleiding plaats. De stage is een uitstekende voorbereiding op het eindreferaat. Het schrijven van een wetenschappelijk artikel over de eigen onderzoeksresultaten is een belangrijk doel van de stage.

Voorbeelden van onderzoeksprojecten zijn: NESDA (www.nesda.nl), NOCDA (nocda.amstad.nl), Routine Outcome Monitoring (ROM) onderzoek, Neuroimaging onderzoek, en onderrzoek op het gebied van elektroconvulsietherapie (ECT).

Naast deze onderzoekswerkzaamheden doe je mee in het (bereikbaarheids) aios-dienstrooster voor diensten buiten kantoortijden. Het betreft diensten voor de SEH van het LUMC, de kliniek psychiatrie (inclusief MPU, 18 bedden), en consulten op de verpleegafdelingen.

Tevens kun je het lokale onderwijs op dinsdagmiddag volgen. Dit onderwijs heeft een focus op verdiepende gesprekstechnieken, maatschappelijke aspecten van de psychiatrie, en bestaat verder uit somatisch onderwijs, CATs, klinische patiëntenbesprekingen en refereerbijeenkomsten.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling