terug

Differentiatiestage Oncologie

Zoek je verdieping of juist verbreding van je horizon?

Duur
6 maanden
9 maanden
Wat gaat de aios leren?

Tijdens de differentiate stage gynaecologische oncologie in het LUMC kun je je meer verdiepen in hoog complexe zorg, innovatieve technieken, je chirurgische vaardigheden verder ontwikkelen en meedenken over ingewikkelde oncologische problematiek in multidisciplinair team verband. Dit in een veilige omgeving met een enthousiast multidisciplinair team.

We bieden een op maat gemaakte stage met bijvoorbeeld:

  • Eigen differentiatiespreekuur gynaecologie oncologie
  • Colposcopie spreekuur
  • Verder ontwikkelen chirurgische vaardigheden
  • Deelname aan 3e lijns gynaecologisch oncologische operaties
  • Kennismaking met chirurgische innovaties (image guided surgery, da Vinci)
  • Veilig ontwikkelen rol supervisor op afdeling gynaecologie, OK, voorbereiding MDO
  • Stage bij de pathologie, radiotherapie, medische oncologie, palliatief team
  • Polikliniek erfelijke tumoren (BRCA, Lynch)
  • Dwarsverbanden met de fertiliteit (fertiliteitpreservatie, late effecten oncologische behandeling) seksuologie en psychosomatiek
  • Ondersteuning van verdere ontwikkeling op research gebied
Hoe ga ik leren?

Je krijgt een op maat gemaakte differentiatie stage, waarbij je o.a. ingeroosterd wordt voor een eigen differentiatiespreekuur gericht op gynaecologische oncologie, je doet mee met de poli gynaecologische oncologie waarbij je nieuwe patiënten onder supervisie ziet, behandelplan opstelt en verantwoordelijkheid draagt voor het MDO. Je participeert 1-2 dagen op de OK, waarbij je probeert de volgende stap te zetten naar meer verantwoordelijkheid, verfijnen en uitbreiden van je vaardigheden onder supervisie. Je neemt deel aan derdelijns oncologische operaties. Daarnaast zijn er stages waarbij je meekijkt met de patholoog, de radiotherapeut bij b.v. het plan opstellen en uitvoering van (chemo)radiatie. Mogelijkheid om stage individueel aan te vullen met b.v. palliatieve zorg, AYA spreekuur, meedoen met (plastisch) chirurg. Daarnaast draai je mee als oudste in de dienstenpoule.

Show-and-tell

Je bent van harte welkom voor een differentiatie stage gynaecologische oncologie in het LUMC. Samen maken we een op maat gemaakte differentiatie die, indien gewenst, gecombineerd kan worden met een stage in HAGA, Reinier de Graaf ziekenhuis of Medisch Centrum Haaglanden. Voor contact met AIOS die je voor zijn gegaan, graag mailen met Katja Gaarenstroom, gynaecoloog oncoloog (k.n.gaarenstroom@lumc.nl).

Samenwerkende instellingen
Hagaziekenhuis
Haaglanden Medisch Centrum
Reinier de Graaf Groep
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling