terug

Differentiatiestage Benigne gynaecologie

Focus op ontwikkelen vaardigheden & besluitvorming

Duur
6 maanden
9 maanden
Wat gaat de aios leren?

Word je blij van de algemene gynaecologie en wil je graag je operatieve vaardigheden verbeteren? Wil je je vaardigheden van supervisor ontwikkelen en meedenken over interessante second opinions? Je leert op een veilige manier je supervisorrol ontwikkelen (op polikliniek bij bijvoorbeeld therapeutische hysteroscopieën, op de operatiekamer bij Level 1 en Level 2 laparoscopieën). Je maakt kennis met chirurgische innovaties en leert hier kritisch naar te kijken (da Vinci, image guided surgery). Je kunt in dwarsverbanden met psychosomatiek, seksualiteit en fertiliteit je anamnestische vaardigheden en achtergrondkennis sterker maken. Er zijn mogelijkheden tot verdieping (denk aan BKO, Medical Delta participatie, snuffelstage bij Heelkunde of Plastische chirurgie). Je kunt je ook echografisch verdiepen (uterusanomalie, 3D-echografie).

Hoe ga ik leren?

Je draait als oudste AIOS mee in de poule, je krijgt naast je reguliere opleidingsmomenten (in dienst) zul je bij voorkeur op de poli geroosterd worden voor de benigne gynaecologie en supervisiemomenten hierin, er zijn mogelijkheden tot openen van een differentiatiepoli (afhankelijk van inzetbaarheid/voltijd/bezetting) en/of verrichten van second opinionspreekuren onder supervisie. Er is afhankelijk van je reeds behaalde skills 1 tot 2 dagen per week exposure op de OK mogelijk. Je krijgt een mentor in de benigne gynaecologie en er wordt aan de hand van je iOP een op maat gemaakt programma vastgesteld.

Show-and-tell

Wanneer tijdig aangevraagd is het in het LUMC volgen van je differentiatie binnen de benigne gynaecologie een unieke ervaring, waarbij vrijheid van invulling, expertise op vele vlakken binnen handbereik en ook mogelijkheden tot consolideren tot de mogelijkheden behoren! Voor contact met AIOS die je voor zijn gegaan, graag mailen met Dries Twijnstra (a.r.h.twijnstra@lumc.nl).

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling