Opleiding tot huisarts Landelijke huisartsopleiding

Duur: 
3 jaar

Wat gaat de aios leren?

Het beroep
Huisarts is een prachtig en veelzijdig beroep. Huisarts worden is kiezen voor afwisseling en diversiteit. Geen uur, geen kwartier is hetzelfde. Je patiëntenpopulatie is zeer divers, de vragen waar je patiënten mee komen ook. Je werk omvat zowel diagnostiek en therapie als preventie en begeleiding. Je bent een generalist met het hele leven als werkgebied. Je staat dicht bij je patiënten en kent hun sociale en maatschappelijke context. Als huisarts ben je vaak ook manager of ondernemer die al of niet samen met anderen een praktijk runt en samenwerkt met andere artsen, praktijkondersteuners en assistenten.
Het huisartsenvak kun je op veel manieren uitoefenen. Zelfstandig gevestigd, in loondienst of als waarnemer, fulltime of parttime, in de stad, op het platteland, of in het buitenland.

Opleiding
De opleiding tot huisarts is praktijkgericht, maar biedt ook de nodige ruimte voor wetenschappelijk onderzoek. Het eerste en derde jaar van de opleiding breng je grotendeels door in de huisartspraktijk. In het tweede jaar volg je externe stages spoedeisende hulp, in een verpleeghuis of in een GGZ-instelling. Elke week heb je ‘terugkomdag’. Om ervaringen uit te wisselen en te werken aan casuïstiek, theorie, feedback en vaardigheden. Als aios huisartsgeneeskunde verdien je een prima salaris en kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. De beroepsperspectieven zijn goed.

Duur
De opleiding huisartsgeneeskunde duurt 3 jaar.

Aantal opleidingsplaatsen
Er zijn 750 huisartsopleidingsplekken per jaar. De sollicitatieprocedure is landelijk, twee keer per jaar. Deze bestaat uit een selectieprocedure en een plaatsingsprocedure. Om te solliciteren vul je het online sollicitatieformulier in en schrijf je een sollicitatiebrief.

Aantal opleidingslocaties
De huisartsopleiding is te volgen op 12 locaties in Nederland:

Sollicitatie en contact

Voor meer informatie over de huisartsopleiding klik hier.

Huisartsopleiding Nederland

Huisartsopleiding Nederland is opgericht in 2007 met als doel één landelijke huisartsopleiding op acht locaties, met eigen accenten bij de instituten. 

Contact

Huisartsopleiding Nederland
postbus 20072
3502 LB Utrecht

tel.: 030 - 22 72 800
website: http://uitdepraktijk.huisartsopleiding.nl/