terug

Differentiatiestage Traumachirurgie

Traumachirurgie

Duur
24 maanden
Wat gaat de aios leren?
Het HagaZiekenhuis heeft een Spoedeisende Hulpfunctie voor Den Haag en de regio. Op de locatie Sportlaan/JulianaKinderziekenhuis wordt een groot aantal kinderen met traumata gezien, hier zijn twee acute kinderopvangkamers. Op de leyweg bevindt zich een grote algemene SEH, met een tweetal traumakamers. De traumafunctie wordt verricht in het samenwerkingsverband Traumacentrum West Nederland (TWN). Een groot aantal multitraumatise-s en monotrauma’s worden jaarlijks behandeld. Er is een dagelijkse SEH bespreking en een wekelijkse traumabespreking.
Op de SEH wordt de opleiding SEH-arts verzorgd (opleider H. Vd Meulen). De opleiding Heelkunde (opleidings- en kwaliteits-visitatie in 2010, erkenning tot 2015) is georganiseerd in modules die bestaan uit de verschillende Heelkundige differentiaties (Vaat-, Onco/Ge, Trauma) en specifieke speerpunten (Chirurgie bij Kinderen (julina KinderZiekenhuis, Vervolgopleiding Longchirurgie). Binnen de vakgroep Heelkunde zijn er voor iedere deelgebied 2 of 3 chirurgen die de betreffende differentiatie tot hun expertise hebben gemaakt.
Er is wekelijks modern cursorisch onderwijs volgens de themata van Scherp. De opleidingsgroep maakt gebruik van het Electronisch Digitaal competentieportfolio van VREST.
De HagaAcademie verzorgt een inwerkprogramma’s voor alle arts assistenten en regelmatig disciplineoverstijgend onderwijs. Regionaal cursorisch onderwijs vindt plaats binnen de ROCIII Leiden.
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling