terug

Differentiatiestage

Gastro-Intestinale chirurgie

Duur
24 maanden
Wat gaat de aios leren?
De Gastro-Intestinale chirurgie omvat onder andere de colorectale chirurgie (oncologisch en benigne), zowel laparoscopisch als open. De Heelkunde afdeling heeft de GE-chirurgie geconcentreerd op een afdeling, waar medische en verpleegkundige expertise (Enhanced Recovery, stomaverpleegkundigen) wordt gecombineerd. De afdeling participeert in het DSCA kwaliteits-systeem. Proctologische expertise hoort tot een van de speerpunten. Er is een uitstekende samenwerking met de betrokken disciplines (MaagDarmLever ziekten, Medische Oncologie, en Radiotherapie). Er is een wekelijkse Heelkunde/Interne/MDL-Bespreking, en een wekelijkse multidisciplinaire Oncologie bespreking. De opleiding Heelkunde (opleidings- en kwaliteitsvisitatie in 2010, erkenning tot 2015) is georganiseerd in modules die bestaan uit de verschillende Heelkundige differentiaties (Vaat-, Onco/Ge, Trauma) en specifieke speerpunten (Chirurgie bij Kinderen (Juliana KinderZiekenhuis, Vervolgopleiding Longchirurgie). Binnen de vakgroep Heelkunde zijn er voor iedere deelgebied 2 of 3 chirurgen die de betreffende differentiatie tot hun expertise hebben gemaakt.
Er is wekelijks modern cursorisch onderwijs volgens de themata van Scherp. De opleidingsgroep maakt gebruik van het Elektronisch Digitaal competentieportfolio van VREST.
De HagaAcademie verzorgt een inwerkprogramma’s voor alle arts assistenten en regelmatig disciplineoverstijgend onderwijs. Regionaal cursorisch onderwijs vindt plaats binnen de ROCIII Leiden.
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling