terug

Differentiatiestage

Oncologie: Mammapathologie

Duur
12 maanden
Wat gaat de aios leren?
Het Mammateam van het HagaZiekenhuis bestaat uit specialisten van alle betrokken disciplines. Drie maal per week is er een mammapoli en wekelijks een mammabespreking waar alle pre- en postoperatieve patienten met mammapathologie worden besproken. Het grote aantal patienten zich jaarlijks meldt en alle beschikbare moderne onderzoeks en behandelmethoden, maakt het voor de differentiant mogelijk om met alle aspecten van mammapathologie diagnostisch en therapeutisch vertrouwd te raken. De opleiding Heelkunde (opleidings- en kwaliteits-visitatie in 2010, erkenning tot 2015) is georganiseerd in modules die bestaan uit de verschillende Heelkundige differentiaties (Vaat-, Onco/Ge, Trauma) en specifieke speerpunten (Chirurgie bij Kinderen (Juliana KinderZiekenhuis, Vervolgopleiding Longchirurgie). Binnen de vakgroep Heelkunde zijn er voor ieder deelgebied 2 of 3 chirurgen die de betreffende differentiatie tot hun expertise hebben gemaakt.
Er is wekelijks modern cursorisch onderwijs volgens de themata van Scherp. De opleidingsgroep maakt gebruik van het Electronisch Digitaal competentieportfolio van VREST.
De HagaAcademie verzorgt een inwerkprogramma’s voor alle arts assistenten en regelmatig disciplineoverstijgend onderwijs. Regionaal cursorisch onderwijs vindt plaats binnen de ROCIII Leiden.
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling