terug

Differentiatiestage Algemeen

Combi profiel

Duur
6 maanden
12 maanden
18 maanden
24 maanden
Wat gaat de aios leren?

Wij hebben de AIOS binnen het combi profiel het volgende te bieden:

Deze differentiatie is bedoeld voor diegenen die in een toekomstig samenwerkingsverband zich willen inzetten in de breedte van de Gynaecologie en zij die een generalistisch profiel nastreven. Eventueel in combinatie met bepaalde leerdoelen die nog niet behaald zijn in de eerste 4 jaar. De keuze voor de gemaakte combinatie van differentiaties is vrij invulbaar waarmee de specifieke leerdoelen ook variƫren.

Wanneer het combiprofiel in het laatste half jaar van de opleiding valt wordt de AIOS extra voorbereid tot het zelfstandig werken als gynaecoloog. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van het doen van gynaecologen diensten, een eigen OK en eigen poliklinische behandelkamer programma en het bijwonen van de vakgroepvergadering.

Hoe ga ik leren?

Invulling

Uitleg

Duur

Poli

Gerichte anamnese, LO/AO interpreteren en indicatie stellen en counseling verrichten voor medicamenteuze behandeling en operatieve ingrepen.
Supervisie.

OK

Afhankelijk van het gekozen combiprofiel zijn er specifieke chirurgische leerdoelen. Indien in laatste fase opleiding: eventueel eigen OK-programma. Eigen poliklinische behandelkamer en colposcopie spreekuur.

Afdeling

Hoog risico zwangerschap, Post-operatieve zorg

Besprekingen

o.a. Complicatiebespreking

Cursus/congres

Gezien het generalistische karakter van het combiprofiel kan ook gedacht worden aan actieve deelname en organisatie van algemene Gynaecologische congressen, te denken valt aan het NVOG gynaecongres, het Nederlands- Vlaams Doelencongres, etc.

Onderwijs/onderzoek

Onderwijsmaand organiseren

Duur

6-24 maanden

Voorwaarden

5e/6e jaars AIOS gynaecologie

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling