Differentiatiestage klinische opleidingsstage VGGNet

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

VGGNet biedt derdelijns supraregionale klinische specialistische behandeling en begeleiding aan zwakbegaafden en licht zwakzinnige, volwassen mensen met psychiatrische problemen.

VGGNet is een zorgprogramma ontstaan uit de samenwerking tussen GGNet, MEE Oost-Gelderland en de SGLVG-instelling de Hanzeborg (thans onderdeel van Trajectum) in Eefde / Zutphen en biedt sinds 1994 specialistische behandeling en begeleiding aan zwakbegaafde en licht zwakzinnige, volwassen mensen met psychiatrische problemen. VGGNet is onderdeel van de RVE (Resultaat Verantwoordelijke Eenheid) Specifieke Zorg van GGNet. Sinds 2008 is Kliniek VGGNet geopend, aanvankelijk met 14 bedden. In 2011 vond er een uitbreiding plaats met nog eens 24 bedden naar 38.

Kliniek VGGNet is gehuisvest op het terrein van Warnsveld, gemeente Zutphen. De afdeling bevindt zich in het gebouw Laakveld op het GGNet-terrein te Warnsveld. In dit gebouw is ook nog afdeling Intensieve Zorg gevestigd, een afdeling voor patiënten die dermate afdelingsontwrichtend zijn dat ze niet opgenomen kunnen zijn in een RGC (regionaal gezondheidscentrum) en 2 afdelingen van de Boog, een zorgprogramma dat forensisch psychiatrische afdelingen omvat naast afdelingen voor mensen die zeer intensieve behandeling behoeven.

Verder bevinden zich op het terrein te Warnsveld verblijfsafdelingen en overige afdelingen van  de Boog. Zowel de Boog als afdeling Intensieve zorg zijn erkende stageplekken voor de opleiding psychiatrie.

GGNet

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON).

Contact

GGNet
Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ Apeldoorn

tel.: 0553686380