terug

Differentiatiestage

algemene kindergeneeskunde, supervisie

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Gelre ziekenhuizen Apeldoorn is een STZ-ziekenhuis met een prettig werkklimaat en veel aandacht voor onderwijs. De ligging midden op de Veluwe is er mede oorzaak van dat het patiƫntenaanbod zeer gevarieerd is. Deze stage biedt u de gelegenheid kennis te maken met alle facetten van de algemene kindergeneeskunde en het werken in een vakgroep in een perifere opleidingskliniek.

Onze afdeling leidt 3-4 AIOS gedurende de eerste 18 maanden van de opleiding op in samenwerking met het UMCU. Bianca van Maldegem is de opleider, Annemarie Oudshoorn de plaatsvervangend opleider. Overigens dragen alle kinderartsen enthousiast aan de opleiding bij; allen hebben teach-the-teacher cursussen gevolgd.

Gelre ziekenhuizen, een STZ-ziekenhuis, profileert zich nadrukkelijk als opleidingsziekenhuis, waarbinnen buiten de afdeling kindergeneeskunde door het Leerhuis veel ondersteuning kan worden geboden aan wetenschappelijk onderzoek en specifieke onderzoeksvragen. Daartoe staan o.a. bibliothecaressen en een epidemioloog ter beschikking.

De medische bezetting van de afdeling bestaat uit:

  • 8 kinderartsen
  • 8 assistenten (3-4 AIOS, 4-5 TAIOS/ANIOS)
  • 3 verpleegkundig specialisten
  • 5 SUMMA co-assistenten
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling