terug

Differentiatiestage Klinische neurofysiologie

academische KNF stage

Duur
3 maanden
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

De afdeling klinische neurofysiologie in het Erasmus MC biedt alle mogelijkheid om ervaring op te doen met verschillende KNF onderzoeken, al dan niet als onderdeel van het opleidingsprofiel KNF zoals geformuleerd in NEURON2.

Er is een ruim aanbod voor verdieping in kinder EEG, EMG en zenuwecho diagnostiek bij neuromusculaire aandoeningen, KNF onderzoek bij de prognose van postanoxisch coma, diagnostiek van slaapstoornissen en intraoperatieve neuromonitoring bij carotischirurgie, scoliosechirurgie en neurochirurgie. Naast de overige onderdelen van de basis KNF stage, kan ook ervaring worden opgedaan met intra- en extracranieel ultrageluid onderzoek, polygrafie bij bewegingsstoornissen, neuro-oftalmologisch KNF onderzoek en botuline toxine behandeling bij bewegingsstoornissen.

De individuele leerdoelen en invulling van de stage worden in overleg vastgesteld voor aanvang van de stage.

Hoe ga ik leren?

Op de KNF afdeling werken we in een hecht team. Laagdrempelig overleg is de norm, supervisie is doorgaans slechts een deur verder beschikbaar. Gemiddeld zijn er drie AIOS neurologie op de afdeling voor hun basisstage. Er zijn meerdere onderwijsmomenten en patiëntbesprekingen per week, op de KNF en de algemene neurologie. Naast de klinische activiteiten is het ook mogelijk om tijdens de stage mee te werken aan een van de wetenschappelijke projecten op de afdeling.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling