terug

Differentiatiestage

Differentiatiestage Kinderdermatologie

Wat gaat de aios leren?

Beste collega, dermatoloog in opleiding, dermatoloog, kinderarts (in opleiding),

In het bijgevoegde document vind je informatie over de stage kinderdermatologie binnen de opleiding tot dermatoloog van 6 maanden en de additionele verdiepingsstages kinderdermatologie van 6 en 12 maanden. Een goed afgeronde verdiepingsstage kinderdermatologie en behaald examen aan het einde van de stage, leiden tot een certificaat kinderdermatologie van het Erasmus MC-Sophia. Een verdiepingsstage van 12 maanden heeft de voorkeur.

In het Erasmus MC worden (binnen het zorgpad kinderdermatologie) jaarlijks meer dan 1500 kinderen met huidafwijkingen gezien, in het Sophia Kinderziekenhuis en kinderen met eczeem in Kinderhaven. Daarmee ziet de afdeling dermatologie van het Erasmus MC Rotterdam de meeste kinderen met huidafwijkingen in Nederland en is dit één van de grotere afdelingen in Europa. Mede hierdoor kan het Erasmus MC de voorwaarden creëren voor dermatologen in opleiding en dermatologen, die zich verder willen ontwikkelen en verdiepen in de kinderdermatologie.

Tijdens de stage word je met plezier begeleid door zowel prof. dr. Suzanne Pasmans als drs. Elodie Mendels en komen alle aspecten van communicatie, medisch handelen tot kennis en wetenschap aan bod.

Image
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling