Differentiatiestage Longchirurgie Longchirurgie

Duur: 
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

De differentiatie longchirurgie binnen het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis wordt aangeboden als stage van 12 maanden. Deze stage wordt momenteel door drie chirurgen begeleid. De longoperaties worden in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis geconcentreerd. Deze stage maakt een integraal deel uit van een 24 maanden durende stage waarvan de resterende 12 maanden opgevuld worden met de differentiatie ‘Oncologische chirurgie’. De longchirurgie wordt in toenemende mate op minimaal invasieve wijze uitgevoerd.

In het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis zijn de volgende differentiatiespecifieke faciliteiten aanwezig:

  • OK-Complex met 3 full-HD endosuites en 4 endoscopisch-geoutilleerde operatiekamers
  • Simendo Trainers en box trainer op Chirurgisch Skillslab
  • Continue videoverbinding Skillslab met operatiekamers
  • PET-CT (Verbeeten Instituut)
  • Radiotherapie (Verbeeten Instituut)

 

Sollicitatie en contact

Nadere inlichtingen over de differentiatie gastro-intestinale chirurgie kunnen worden ingewonnen bij dr. Patrick W.H.E. Vriens, opleider chirurgie of bij Maaike S. Ibelings, plaatsvervangend opleider chirurgie via het secretariaat Chirurgie: (013) 221 3525 

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ETZ

Het ETZ is één van de grootste niet-academische opleidingsziekenhuizen in Nederland. We zijn actief op het gebied van de medische (vervolg)opleidingen met 22 medische vervolgopleidingen, 120 fte aios en bijna 90 jaarplaatsen voor coassistenten. Wat de topklinische zorg betreft heeft het ETZ vanouds expertisecentra op het gebied van de neurologie/neurochirurgie en de (interventie)radiologie. De nieuwe inbreng op het gebied van de (interventie)cardiologie sluit daarbij aan. Daarnaast zijn de klasse 3 IC en het regionale Traumacentrum nog steeds erkende zwaartepunten van supraregionale zorg. Onze ambitie, je mag het ook onze missie of visie noemen, wordt samengevat in Buitengewoon. Buitengewoon staat voor zorg toegespitst op de patiënt. We behandelen niet alleen de aandoening, maar zorgen voor een patiënt, en die maakt het verschil.

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Oost-Nederland (ON), OOR Zuidwest Nederland, OOR Utrecht UMCU.

Contact

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ETZ
Hilvarenbeekseweg 60
5022 GC Tilburg

tel.: 0132210000
website: https://www.etz.nl/Werken-bij/Leren-bij-ETZ/Medische-opleidingen