terug

Differentiatiestage Kinderallergologie

Allergologische verdieping in de periferie!

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Het is bekend dat allergie bij kinderen steeds vaker voorkomt. Daardoor wordt kennis van de allergologie dus ook steeds relevanter voor iedere algemeen kinderarts.

In het OLVG hebben wij een grote gespecialiseerde kinderallergologische kliniek. Hier diagnosticeren en behandelen wij allergische aandoeningen als allergische rhino-conjunctivitis, eczeem en astma. Wij hebben verder een speciaal voedselallergie spreekuur in nauwe samenwerking met onze gespecialiseerde allergie-dietistes.

Wij werken in OLVG met een toegewijd team dat bestaat uit 2 kinderartsen met aandachtsgebied allergologie, één in allergie gespecialiseerde diëtiste, en één diëtist-onderzoeker met jarenlange ervaring met voedselallergie. Daarnaast is er een physician assistant kinderallergologie bij ons werkzaam. Een team dus waar je vanuit verschillende invalshoeken leert kijken naar allergologische vraagstukken. Bovendien een hecht en gezellig team!

Een uitgelezen mogelijkheid dus om je als AIOS te verdiepen en/of profileren binnen dit steeds sterker opkomende vakgebied. Diagnosticering en behandeling van allergische rhino-conjunctivitis, eczeem, astma en voedselallergieen zijn je kerntaken. Dit zal grotendeels op de polikliniek plaatsvinden maar uiteraard zijn de voedselprovocatietesten die hier veelvuldig klinisch gedaan worden ook deels jouw verantwoordelijkheid. Uiteraard neem je actief deel aan de allergologische besprekingen. Daarnaast hebben we verschillende onderzoeksvraagstukken die verder uitgewerkt zouden kunnen worden.

 

 

 

 

Hoe ga ik leren?

Wij verwachten een actieve leerhouding waar de AIOS grotendeels zelf zorg draagt voor zijn leerproces. Dit wordt uiteraard gefaciliteert door een open, drempeloze en gezellige sfeer, alsmede door een flexibele instelling van ons allergieteam waar veel ruimte is voor individuele wensen. De duur en omvang van het arbeidscontract zijn ook individueel te bepalen.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling