terug

Keuzestage

Meters maken

Duur
6 maanden
9 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

Deze stage is ideaal voor de AIOS die zijn algemene poliklinische en endoscopische ervaring in het laatste jaar van zijn opleiding flink wil boosten. Deze stage beslaat minimaal 6 dagdelen per week en bestaat globaal voor de helft uit polikliniek en voor de andere helft uit endoscopie. Daarbij passeren alle ziekten en endoscopische verrichtingen (muv ERCP en EUS). U moet uitgaan van circa 200 coloscopieën na een half jaar stage. Er passeert heel veel pathologie. Desgewenst kan deze stage gecombineerd worden met EUS, advanced polypectomy of neurogastroenterologie en motiliteit.

In aansluiting aan de oncologiebespreking op dinsdagmiddag worden ook de moeilijke poliepen besproken met de gastro-intestinaal chirurg. De vraag is dan wat optimaal is, een endoscopische of chirurgische benadering.

Hoe ga ik leren?

Bijzonder is het alom gewaardeerde opleidingsklimaat en de persoonlijke begeleiding, het hoge hands-on gehalte. Bijzonder is ook de gesprekstraining met videoopname, wat op de polikliniek een uiterst nuttige exercitie is.

Show-and-tell

De eerdere stagaires zijn unaniem buitengewoon positief. Referenties op aanvraag.

Samenwerkende instellingen
Erasmus Medisch Centrum
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling