Differentiatiestage Perinatologie Perinatologie

Duur: 
6 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

In het DZ is er intensieve samenwerking tussen de eerste en tweede lijn. Het hele pakket perinatologie wordt aangeboden, waarbij prenatale diagnostiek in samenwerking met de Isala Klinieken in Zwolle plaats vindt. Het Deventer ziekenhuis heeft aios uit het UMCG. Er zijn in totaal 6 assistenten werkzaam die gezamenlijk met de assistenten voor de tropen opleiding en met de klinisch verloskundigen de diensten verdelen. Hierdoor ontstaat een rooster van 10 weken met daarin 1 week avond en 1 week nacht dienst, waarna een week gecompenseerd wordt. In het Deventer Ziekenhuis zijn 8 gynaecologen werkzaam. Alle gynaecologen in het DZ hebben minimaal 2 delen van de 3 x 2daagse cursus Teach the Teachers gedaan, de instrumenten KKB en/of OSATS worden dagelijks gebruikt, en de vakgroep wordt jaarlijks door de assistenten beoordeeld op opleidingsvaardigheden. Er zijn refereeravonden van de Twentse Gynaecologen Vereniging, en de refereeravonden van het UMCG, UMCU en de Isala Klinieken worden bezocht. Een actieve rol in de lokale en en bezoek aan de regionale perinatale audit wordt gestimuleerd. Er wordt actief deelgenomen aan wetenschappelijk onderzoek, zowel via de consortiumstudies als aan basaal wetenschappelijk onderzoek. Uw bijdrage in deze is vanzelfsprekend zeer welkom.

Sollicitatie en contact

De stage Perinatologie duurt 6-12 maanden, afhankelijk van de wens en basisvaardigheden van de aios. Startdatum altijd in overleg. Contact kan worden opgenomen met een van de opleiders , Paul van der Linden of Rob Stigter via telefoon0570-535052 of e-mail (p.j.q.vanderlinden@dz.nl of r.stigter@dz.nl )

Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis doet veel aan onderwijs. Zo kun je bij ons operatieassistent, worden, longfunctieanalist of MBB-laborant. Artsen kunnen in Deventer hun opleiding vervolgen tot medisch specialist. Ook bieden we scholen prima stages, zodat jij bij ons het vak echt in de vingers krijgt.

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Deventer Ziekenhuis
Nico Bolkesteinlaan 75
7416 SE Deventer

tel.: 0570 53 53 53
website: http://www.dz.nl/leren/Paginas/Default.aspx