Differentiatiestage Gastrointestinale endoscopie Advanced polypectomie

Aanvang: 
22-01-2016
Duur: 
6 maanden
9 maanden
12 maanden

Wat gaat de aios leren?

Deze differentiatiestage bestaat uit een dagdeel gewijd aan een speciaal programma voor grote (ESD-assisted) poliepectomieën. U leert de finesses van de pEMR, hybrid knife-assisted. Op dinsdagnamiddag is er ook een uur gemeenschappelijke beoordeling met de gastronintestinaal chirurg. Het is immers soms handiger om iets chirurgisch te doen. Deze gemeenschappelijke beoordeling is vrij uniek en komt ook voort uit de speerpuntfunctie "darmsparende oncologie", die door de Stichting Topklinische Ziekenhuizen is toegekend aan het Deventer Ziekenhuis.

In aansluiting aan de oncologiebespreking op dinsdagmiddag worden ook de andere moeilijke poliepen besproken met de gastro-intestinaal chirurg. De vraag is dan wat optimaal is, een endoscopische of chirurgische benadering.

Hoe ga ik leren?

U gaat hands-on leren, per dagdeel 2 grote poliepectomieën

Show-and-tell

Eerdere AIOS waren uitermate enthousiast over het leerklimaat, de hands-on training en de persoonlijke begeleiding. Zij hebben bijzonder veel geleerd. Referenties op aanvraag.

Welkom in onze groep

Samenwerkende instellingen

Erasmus Medisch Centrum

Sollicitatie en contact

Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis doet veel aan onderwijs. Zo kun je bij ons operatieassistent, worden, longfunctieanalist of MBB-laborant. Artsen kunnen in Deventer hun opleiding vervolgen tot medisch specialist. Ook bieden we scholen prima stages, zodat jij bij ons het vak echt in de vingers krijgt.

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Deventer Ziekenhuis
Nico Bolkesteinlaan 75
7416 SE Deventer

tel.: 0570 53 53 53
website: http://www.dz.nl/leren/Paginas/Default.aspx