Differentiatiestage Oncologie

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Het Deventer Ziekenhuis is een 2e lijns centrum voor gynaecologische oncologie. Er is intensieve samenwerking met de 3e lijn, het AMC te Amsterdam. De operatieve behandeling van het ovariumcarcinoom wordt samen met een oncologisch gynaecoloog geopereerd. Tevens is er een samenwerkingsverband regionaal binnen de stedendriehoek. Er zijn 60 nieuwe oncologische casus per jaar. Wekelijks lokale multidisciplinaire oncologiebespreking en maandelijkse regionale oncologiebespreking. Slechts 1 aios tegelijk in de stage. Colposcopie Vulvapoli Maligne en premaligne afwijkingen, ook benigne vulvapathologie Het Deventer ziekenhuis heeft aios uit het UMCG. Er zijn in totaal 6 assistenten werkzaam die gezamenlijk met de assistenten voor de tropen opleiding en met de klinisch verloskundigen de diensten verdelen. Hierdoor ontstaat een rooster van 10 weken met daarin 1 week avond en 1 week nacht dienst, waarna een week gecompenseerd wordt. In het DZ zijn 8 gynaecologen werkzaam, waarvan er 2 met meer specfiek aandachtsgebied oncologie. Alle gynaecologen in het DZ hebben 3 van de 3 x 2daagse cursus Teach the Teachers gedaan, de instrumenten KPB en/of OSATS worden dagelijks gebruikt, en de vakgroep wordt jaarlijks door de assistenten beoordeeld binnen het cluster OOR-Noord. Er zijn refereeravonden van de Twentse Gynaecologen Vereniging, en de refereeravonden van het het UMCG kunnen worden bezocht. Er wordt actief deelgenomen aan wetenschappelijk onderzoek o.a. via de consortiumstudies .

Sollicitatie en contact

De stage oncologische gyaecologie kan 6-12 maanden duren, afhankelijk van de wens van de aios. Startdatum altijd in overleg. Contact kan worden opgenomen met een van de opleiders dr Paul van der Linden via telefoon (0570-53505 of email p.j.q.vanderlinden@dz.nl of secretariaatgvv@dz.nl, met dr Annechien Bouman (a.bouman@dz.nl) of Monique Huisman (m.a.huisman@dz.nl)

Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis doet veel aan onderwijs. Zo kun je bij ons operatieassistent, worden, longfunctieanalist of MBB-laborant. Artsen kunnen in Deventer hun opleiding vervolgen tot medisch specialist. Ook bieden we scholen prima stages, zodat jij bij ons het vak echt in de vingers krijgt.

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Noord Oost Nederland (UMCG).

Contact

Deventer Ziekenhuis
Nico Bolkesteinlaan 75
7416 SE Deventer

tel.: 0570 53 53 53
website: http://www.dz.nl/leren/Paginas/Default.aspx