terug

Differentiatiestage Voortplantingsgeneeskunde

Voortplantingsgeneeskunde

Duur
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

De vakgroep gynaecologie van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven bestaat uit 11 gynaecologen en 1 chef de clinique. Voor de opleiding van AIOS zijn wij verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, voor de opleiding van co-assistenten aan de Universiteit van Maastricht.

Je komt terecht in een ambitieuze vakgroep waar kwaliteit en opleiding een belangrijke rol speelt. Naast subspecialismen als Endometriose, Oncologie (3e lijns centrum) en Verloskunde, besteden wij bijzondere aandacht aan het subspecialisme Voortplantingsgeneeskunde.

Het Catharina ziekenhuis beschikt als 1 van de 4 niet-academische ziekenhuizen over een IVF-laboratorium vergunning en daarmee over een 2e en 3e lijns functie in de VPG. De zorg is volledig paperless georganiseerd in een volledig functioneel EPD en de communicatie lijnen zijn kort. Er is volop gelegeheid voor patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.

Momenteel zijn er 2 gynaecologen, Minouche van Rumste en Dick Schoot, die zich bezig houden met de voortplantingsgeneeskunde, daarnaast werken er 3 IVF artsen. Op de website van het Catharina Ziekenhuis kun je uitgebreide informatie vinden over het IVF centrum.

Hoe ga ik leren?

Over de opleiding

Wij bieden een differentiatie stage aan gedurende 6 maanden waarin je nauw samen zal werken met ons en ons VPG team.

Werkschema zal in overleg op maat gemaakt worden.

Er wordt verwacht dat je meedeelt in de diensten met de aios/anios groep.

Kwaliteit

Wij werken volgens de richtlijnen van onze vereniging.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling