terug

Differentiatiestage Oncologie

Gynaecologische oncologie Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Duur
12 maanden
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

De AIOS kan in 12 maanden groeien naar een Gynaecoloog met Oncologie als Aandachtsgebied kwalificatie (zie NVOG/WOG criteria http://nvog-documenten.nl/index.php?pagina=/richtlijn/item/pagina.php&richtlijn_id=768

Unieke elementen

Het CWZ is een regionaal Centrumziekenhuis voor diagnostiek & behandeling van ovariumcarcinoom en hoogrisico endometriumcarcinoom (Tripartite centrum Radboud/Alysis/CWZ).

De vakgroep gynaecologie bestaat uit 9 gynaecologen. Voor de opleiding van AIOS en co-assistenten zijn wij verbonden aan het Radboudumc in Nijmegen (zie ons bijgevoegde jaarverslag).

We werken met 2 CWZ GOA’s en 2 oncologie verpleegkundigen. Tevens zijn er 2 Radboudumc gynaecoloog-oncologen werkzaam (0,3 fte).

Er vindt actieve participatie plaats in diverse wetenschappelijke projecten.

Hoe ga ik leren?

Het CWZ is een STZ ziekenhuis waar 9 gynaecologen werken, die allemaal hun eigen aandachtsgebied en zijn allen nog werkzaam in de obstetrie. Van de profileerder wordt verwacht om deel te nemen aan de avond-nacht en weekenddiensten ter consolidatie van de obstetrische vaardigheden als ook supervisie taken overdag. Wel is de dienstfrequentie voor de profileerder lager dan van de andere AIOS en ANIOS. De sfeer in het CWZ kenmerkt zich door openheid, veiligheid, laagdrempeligheid en gezelligheid.

Het CWZ betreft een regionaal centrumziekenhuis voor diagnostiek en behandeling van ovarium en hoogrisico endometriumcarcinoom .

De aios werkt in nauwe samenwerking met de 2 aanwezige CWZ-GOA’s (Inge Ebisch & Marc Snijders) en de 2 Radboud GO’s (Maaike van Ham & Hanny Pijnenborg).

Er worden gezamenlijke intakes van nieuwe gynaecologische-oncologie patiënten ingepland.

Het weekrooster betreft (voornamelijk)

  • oncogyn-poli op maandag en dinsdag
  • colpo/vulvoscopie spreekuren gedurende de hele week
  • (P)OK
  • Wekelijks op maandagmiddag gezamenlijk spreekuur met 1 van de GO’s.
  • Wekelijks voorzitter Regionale tumorwerkgroep/MDO op dinsdag van 11-13u.
  • Woensdag OK (vooral debulking/stadiëring en TLH’s).
  • Grote visite gynaecologische ok’s op maandag en donderdag ochtenden.

Tweewekelijks is er lokale onderwijsmiddag, minimaal 3 x per jaar regionale tumorwerkgroep/ketenoverleg, 2x per jaar verplichte WOG vergadering, diverse researchbijeenkomsten en eenmaal per jaar internationaal congres ESGO/IGCS (kosten worden vergoed).

Beginvereiste

BasisBOEG, WOG oncologie cursus verplicht.

Show-and-tell

Te raadplegen alumni

Inge Ebisch (i.ebisch@cwz.nl)
Jan-Willem van de Brink 
Janneke Hoogstad 
Caroline Kruidenberg 

Malou Schreurs

Myrtille Vallen

Samenwerkende instellingen
Radboudumc
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling