terug

Differentiatiestage

Supervisiestage Algemene Kindergeneeskunde

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

De vakgroep kindergeneeskunde van het CWZ is een grote groep kinderartsen werkzaam in een opleidingspraktijk waarbij een juiste verhouding tussen deelspecialismen en algemene pediatrie gestalte heeft gekregen.

De kinderartsen hebben de supervisie op de afdeling en op de polikliniek zo georganiseerd dat er tijdens de normale opleidingstijd veel kan worden geleerd en steeds meer zelfstandig mag worden gehandeld. Toch ervaren zogenaamd ”jonge klaren” de stap naar volledig zelfstandig werken als een grote stap.

We bieden de mogelijkheid om zelfstandig een afdeling te superviseren of polikliniek supervisie uit te voeren met daarnaast zelfstandig poli-patiënten te zien terwijl een ervaren kinderarts (tutor) dagelijks beschikbaar is voor overleg.

Voor de mogelijkheid van een combinatie van een polikliniekstage met (kinderdiabetologie of kinderpulmonologie): zie bij die profileringstages.

- module kinderlongziekten (CWZ)
- module kinderdiabetologie KDCN (CWZ)

Uiteraard zal je begeleid worden door alle kinderartsen uit ons team. Afhankelijk van de gekozen gekoppelde module, zal je een vaste kinderarts als aanspreekpunt toegewezen krijgen in CWZ.

Paul Voorhoeve, kinderarts-endocrinoloog
Ciska Westerlaken, kinderarts-endocrinoloog

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling