Wij bieden deze stage aan als onderdeel van de keuzestage dermato-oncologie, in samenwerking met het LUMC. In de dagelijkse praktijk word je begeleid door de stage-opleider van het AVL en krijg je supervisie en begeleiding van alle leden van de opleidingsgroep in het AVL.
Aan de slag
In het AVL vinden we het belangrijk dat je echt aan de slag gaat. Tijdens de stage houd je daarom je eigen spreekuren en participeer je wekelijks in MDO’s. Wekelijks zijn er meerdere overleggen om heen te gaan, onder andere voor hoofd-hals patiënten en melanoom/SCC/ Merkelcel-patiënten.
Specifieke leerdoelen zijn het verkrijgen van kennis, ervaring en inzicht bij:
-
Diagnostiek en surveillance bij verschillende patiëntengroepen met hoog risico op melanoom. Hiertoe hebben wij sinds 2022 als eerste in Nederland een Vectra 360WB imaging system voor 3D total body fotografie.
-
Toepassing van nieuwe diagnostiek (zoals reflectance confocal microscopy) en therapie (zoals T-VEC) bij melanoom.
-
Management van dermatologische bijwerkingen van o.a. immunotherapie en targeted therapie.
-
Behandeling van patiënten met complexe basaalcelcarcinomen met hegdehog inhibitors.
In het LUMC richt je je daarnaast voornamelijk op:
- Clinicopathologische correlatie bij classificatie van de verschillende typen cutane lymfomen.
- Tumorspectrum en behandeling van (pre)maligniteiten bij orgaantransplantatie patiënten.
- Mohs-chirurgie, radiotherapie en vismodegib in de behandeling van complex basaalcelcarcinoom.
Ruimte voor eigen invulling
Tijdens je stage krijg je ook de ruimte om te participeren in onderwijs. Maandelijks organiseren we een onderwijsmoment voor de gehele vakgroep. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan spreekuren voor de confocale microscoop en T-VEC. Indien gewenst is het ook mogelijk om mee te kijken op de OK of mee te lopen met de oncoloog.
Wetenschappelijk onderzoek
Tijdens de verdiepingsstage is onderzoek een manier om verdieping te bereiken. Daarom werk je mee aan het lopende onderzoek op de afdeling en heb je de mogelijkheid een eigen interessegebied uit te werken en daarin ook te participeren in onderzoek of case-reports en artikelen te schrijven.