Jeugdpsychiatrie Consultatieve kinder- en jeugdpsychiatrie Consultatieve kinder- en jeugdpsychiatrie

Duur: 
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Tijdens uw stage zal u zowel door de psychiater (dr. Annelou de Vries) als door de samenwerkende psychologen van de dienst pediatrische psychologie en het kindergenderteam begeleid worden. Ook zal u samenwerken met andere disciplines, met name de kindergeneeskunde, binnen de verschillende afdelingen kindergeneeskunde zowel rondom opgenomen als poliklinische patienten. In zeer complexe of acute situaties worden patiënten ook wel opgenomen voor diagnostiek of behandeling binnen de Med-Psych-Unit (MPU) voor volwassenen. Ook zal samengewerkt worden met de psychiatrisch consultatieve dienst van het VU mc die vergelijkbare zorg verzorgt voor volwassenen.

Het opdoen van ervaring op het grensvlak van de vakgebieden Psychiatrie en Kindergeneeskunde, zal u handvatten geven voor toekomstig werk in de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie en specifiek de ziekenhuispsychiatrie, somatische psychiatrie en de zorg voor genderdysfore kinderen en jongeren.

Zie het HOOP rapport hoofdstuk 4 (blz. 29-36) en hoofdstuk 5 (blz 37-50) Zie de link van de vistitatiecommissie psychiatrie.

Sollicitatie en contact

 

StartdatumIn overleg

U kunt uw sollicitatie richten aan:

 

 

VU medisch centrum
Afdeling Ziekenhuispsychiatrie 
T.a.v. Mw. dr. A.D.Boenink
zh7D 169
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam 


Contactgegevens
A.D.Boenink
T (020) 4440196 
AD.Boenink@vumc.nl 

 

Amsterdam UMC, locatie VUmc

Binnen VUmc School of Medical Sciences vallen de bachelor- en masteropleiding en het zij-instroomprogramma geneeskunde, maar ook de Master Oncology, Master Cardiovascular Research en de post-initiële masteropleiding Epidemiologie. Kijk voor meer informatie op onze website.

Amsterdam UMC locatie VUmc en haar onderwijs- en opleidingsregio bieden 25 medisch-specialistische vervolgopleidingen aan. Het Instituut voor onderwijs en opleiden houdt zich actief bezig met de brede ondersteuning van deze opleidingen.

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Amsterdam UMC, locatie VUmc
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

tel.: 020 44 44 444
website: http://www.vumc.nl/onderwijs/