terug

Differentiatiestage Radiofarmacie

Differentiatie Radiofarmacie

Duur
6 maanden
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

Binnen de radiofarmacie van het Amsterdam UMC zijn er legio mogelijkheden. Dit begint bij het opwekken van de activiteit door het cyclotron, gevolgd door de labeling en/of synthese van tracer door het Tracer Center Amsterdam en tot slot de klinische toepassing van zowel diagnostiek als therapie binnen de muren van het Imaging Center, Amsterdam UMC.

Naast de synthese van de “standaard”-18F-tracers, wordt er in het Amsterdam UMC ook gewerkt met 11C-tracers (voornamelijk in research-verband) en wordt er gescand met radioactief water. In research-verband wordt er samengewerkt met verschillende farmaceuten en worden er tracers ontwikkelt in het Tracer Center Amsterdam. De huidige tracers worden uiteraard gebruikt voor de oncologische aandoeningen, maar ook voor het in beeld brengen van de neurologische aandoeningen, in samenwerking met het Brain Research Center.

Doordat al deze mogelijkheden op één locatie zitten, het Imaging Center Amsterdam UMC, kan er ook op al deze punten worden geparticipeerd tijdens de differentiatie. De participatie kan uiteenlopen van de GMP-zaken rondom de synthese en bereiding van radiofarmaca tot het deelnemen aan verschillende MDO’s en overleggen met de kliniek en uiteraard alles ertussen. Vanwege de nauwe samenwerking met de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde, is vrijwel alles mogelijk.

Al met al een ontzettend gevarieerde differentiatie, waar je je radiofarmaceutisch hart kunt ophalen!

Hoe ga ik leren?

Zie voor "Hoe ga ik leren" s.v.p. de Download.

Alle opleidingsonderdelen in deze instelling