Differentiatiestage Genderchirurgie Genderchirurgie

Duur: 
3 maanden
6 maanden

Wat gaat de aios leren?

Genderzorg in het VUmc is uniek in Nederland en buitenland want wordt nergens op zo’n grote schaal en zo multidisciplinair uitgevoerd als in het VUmc. Er is een maandelijks genderteamoverleg en regelmatige gezamelijke spreekuren. Er zijn op de PCH poli speciale genderspreekuren ingericht voor plastisch chirurg en aios. De plastisch chirurgische genderoperaties worden enkel in het VUmc in volle breedte uitgevoerd. U wordt gedurende deze stage gekoppeld aan de collega's Smit, Özer, de Haseth, Bouman en Botman, allen plastisch chirurg/genderchirurg. Onder hun supervisie en coördinatie zult u zoveel mogelijk exposure krijgen aan de genderzorg. Een deel van de ingrepen worden - onder de vlag van onze afdeling - uitgevoerd in het medisch centrum Jan van Goyen en het ziekenhuis Amstelland.

 

 

Samenwerkende instellingen

Ziekenhuis Amstelland Amstelveen

Sollicitatie en contact

Voor meer informatie over deze stage en uw sollicitatie kunt u richten aan:

Dr. H.A.H. Winters, opleider plastische chirurgie
h.winters@vumc.nl  

Amsterdam UMC, locatie VUmc

Binnen VUmc School of Medical Sciences vallen de bachelor- en masteropleiding en het zij-instroomprogramma geneeskunde, maar ook de Master Oncology, Master Cardiovascular Research en de post-initiële masteropleiding Epidemiologie. Kijk voor meer informatie op onze website.

Amsterdam UMC locatie VUmc en haar onderwijs- en opleidingsregio bieden 25 medisch-specialistische vervolgopleidingen aan. Het Instituut voor onderwijs en opleiden houdt zich actief bezig met de brede ondersteuning van deze opleidingen.

 

Deze instelling maakt deel uit van de OOR Amsterdam VUMC.

Contact

Amsterdam UMC, locatie VUmc
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

tel.: 020 44 44 444
website: http://www.vumc.nl/onderwijs/